Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Häckens protest - vill omvandla Gustafsons röda kort till gult

Allsvenskan

Samuel Gustafson blev utvisad mot Varberg.
Nu försöker BK Häcken häva stjärnans avstängning inför mötet med Mjällby, hävdar Expressen.

Foto: Bildbyrån

Samuel Gustafson blev utvisad mot Varberg senast efter att ha satt upp sitt huvud mot Robin Tranberg. Efteråt berättade Häcken-stjärnan att han inte försökte dela ut någon skalle, utan beskrev det hela snarare som ett gruff.

Discovery-experten och tidigare elitdomaren Jonas Eriksson menade dock på att det röda kortet var korrekt utdelat.

- Han trycker dit huvudet. Det är inte hårt, det är försumbart. Men det är en huvudrörelse mot en annan spelare. Regelboken är solklar: skalla eller försöka skalla (är rött kort). Det spelar ingen roll hur hårt man använder huvudet, bara man trycker dit huvudet, sa Eriksson i bolagets sändning.

Annons

På torsdagskvällen rapporterar Expressen att Häcken hoppas att Gustafsons röda kort ska omvandlas till ett gult. Enligt tidningen har Hisingsklubben skickat in en begäran till Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd om att huvuddomare Oscar Johnsons beslut ska ändras.

Disciplinnämndens ordförande Martin Åkerman berättar att han inte har tagit emot någon överklagan än, men att ett beslut kan tas redan under fredagen om det skulle inkomma en sådana för att det skulle hinna verkställas innan helgens matcher.

- Vi hade nog tagit ett snabbt beslut med tanke på kommande matcher, säger Åkerman till Expressen.

Skulle SvFF:s disciplinnämnd gå på BK Häckens linje blir lagkapten Samuel Gustafson spelklar till söndagens våravslutning hemma mot Mjällby AIF. Ett möte han nog gärna vill kunna delta i med tanke på svenska cupen-finalens efterspel. 

Annons

I dagarna skickade IFK Norrköping in en protest till SvFF, då man ville häva en varning storstjärnan Arnór Sigurdsson hade blivit tilldelad för filmning. Peking fick dock avslag på sin överklagan och islänningen missar därmed söndagens match borta mot Djurgården, som också är hans sista i klubben.

Publicerad 2023-06-08 kl 22:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto