POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

"Hade inte vunnit om vi spelat om matchen"

Kraftig ÖSK-dominans. Men ett effektivt Kalmar tog med sig alla tre poängen från Örebro.
- Väldigt annorlunda känsla mot hur det brukar vara efter en seger, säger Kalmars Stefan Larsson.

Örebro gick hårt för ett segermål mot Kalmar på Behrn Arena. Överlägset i bollinnehav och chanser radades upp i början på den andra halvleken.
Då stack Erik Israelsson upp och gjorde 1-2 från ingenstans.
Örebro fortsatte att äga matchen - men utan resultat. Istället fick ÖSK inkassera en ny hemmaförlust medan Kalmar tog årets första bortaseger.

- Väldigt annorlunda mot vad man brukar känna efter en seger. Vi gör ingen bra match och Örebro var betydligt hetare än oss, säger Kalmarbacken Stefan Larsson till FotbollDirekt.se.

- Jag vet inte om det är en styrka att vi vinner ändå. Hade vi spelat om den här matchen hade vi inte vunnit många gånger, men som tur är möter man bara Örebro borta en gång om året.

Effektiviteten var Kalmars nyckel för kvällen. Medan Örebro sumpade chans på chans var Kalmar obarmhärtiga när lägen uppstod.
Men trots spelmässigt underläge skäms inte Kalmar över segern.

- Nej, jag ber aldrig om ursäkt för tre poäng och vi gör det ju bra när vi ställer om på dem. Men Örebro kan inte vara speciellt nöjda i alla fall, säger Stefan Larsson.

En klassisk bortaseger för Kalmar alltså - som började matchen med att chocka hemmalaget. Daniel Mendes gjorde 0-1 efter en sylvass kontring där Mendes rundade John Alvbåge och rullade in bollen i öppet mål.

Alejandro Bedoya kvitterade i mitten på första halvlek och ÖSK-pressen fortsatte i den andra.
Men istället för ett hemmamål kunde Erik Israelsson lyfta in 1-2, framspelad av Ricardo Santos efter slarv av Michael Almebäck.

Därefter stängde Kalmar igen butiken och det så framgångsrika "tråkiga Kalmar" för några år sedan var tillbaka för en dag.

- Ja, det var inte speciellt glatt i dag i alla fall (skratt). Nej, men vi vill ju framåt och utveckla vårt eget spel också, men ibland blir det såhär. Det är bra att vi kan vinna på olika sätt.

Segern ger toppkänning för smålänningarna som nu är uppe på andra plats i en haltande tabell.

- För tidigt att säga hur bra vi är. Vi behöver bli jämnare och har mycket att utveckla fortfarande. Men får vi sådana här segrar ser det ju bra ut.

Publicerad 2011-05-06 kl 22:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå