Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Haglund aldrig nära Basel - ''Ska inte överdramatisera''

Allsvenskan

Nej, det blev inte Basel för Elfsborgs Magnus Haglund. Och det var aldrig nära. Det bekräftas i dag från Elfsborgs-håll.

Förre Bayern München-spelaren Thorsten Fink tar över FC Basel - och inte Magnus Haglund.

- Vare sig vi eller Basel var kontaktade av Basel, säger Elfsborgs ordförande Bo Johansson till FotbollDirekt.se.

- Så därför ska vi inte överdramatisera det här. Det var aldrig något konkret, även om hans agent var kontaktad.

Magnus Haglund har under alla omständigheter funnits med på en lista av kandidater som Basel haft för tränarposten i klubben. Det står klart. Men därifrån till att han faktiskt skulle ha blivit bland andra Behrang Safaris nye tränare var steget långt.

Elfsborgs ledning hade annars varit öppna för en lösning om det gått så långt som till förhandlingar. Men Johansson vill samtidigt betona att Haglund med ett kontrakt fram till 2013 ska vara kräsen och inte ha någon brådska.

Annons
Med det vill Elfsborg helt enkelt inte släppa honom till vilken klubb som helst.

- Det ska vara en etablerad Champions League-klubb för Magnus. Nästa steg för Magnus bör vara en Champions League-klubb. Det är det logiska steget för honom.

Det är inte länge sedan Ålborg låg på Magnus och nu det här med Basel - har ni en plan och given kronprins om han försvinner?
- Vi får ta var sak för sig. Men kronprins?, nej, så jobbar vi inte. Men trots att klubbar visat intresse för Magnus så är vi inte direkt oroliga för att förlora honom. Vi räknar faktiskt med att behålla honom i 2-3 år till.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-06-10 kl 15:21
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto