Haglund hyllar Bajrami

Ljungskile fick fem gula kort. Elfsborg gjorde nästan lika många mål.
Två olika sätt att tänka och spela fotboll slutade med att Elfsborg slog Ljungskile med 4-0.

Elfsborg har gått lite knackigt den senaste tiden (läs: kollaps i Uefacupen) men laget biter sig fast och vägrar att släppa taget om Kalmar FF:s hälar. Efter måndagens seger hemma mot Ljungskile ligger boråsarna fem poäng efter serieledarna med en match tillgodo.

-Vi gör vårt jobb och hoppas att de (Kalmar) blir slitna, sade Stefan Ishizaki efter matchen.

Mötet med Ljungskile bjöd på lite extra nerv med tanke på vad som hände i våras, när LSK tog sina första poäng i årets allsvenska mot just Elfsborg. Då blev det 1-0 sedan David Wilson förmått sitt manskap att hindra Elfsborg från att få igång sitt patenterade passningsspel.

Ljungskiletränarens ambition var att göra samma sak i Borås.
Det gick inget vidare.

Tidigt mål

Redan i den sjunde matchminuten nådde Ishizaki Emir Bajrami, som hårt trängd i straffområdet lyckades spela Denni Avdic som från nära håll kunde slå upp 1-0 nättaket.
-Vi fick inte den match som vi ville ha, konstaterade David Wilson.

-Emir gör en jättebra prestation när han gräver fram bollen och får fram den till Denni, sade hans kollega i Elfsborg, Magnus Haglund.

Efter målet förväntade sig nog både publik och hemmaspelare en offensivare satsning från gästernas sida. Men Ljungskile gör inte som alla andra.
Eller snarare, David Wilson gör inte som alla andra.

Bortalaget fortsatte att spela som om det stod 0-0, med sin fembackslinje och sina långa bollar, i lite drygt en kvart. Då, i den 24:e minuten, bytte David Wilson ut anfallaren Pascal Kondaponi mot mittfältaren Anders Augustsson och Ljungskile gick från 5-3-2 till att spela 5-4-1.

-Det är första gången Pascal spelar på konstgräs och det syntes. Han var väldigt ovan, sade Wilson.

Ljungskile spelade hårt och drog på sig 23 frisparkar - och en straff, som Stefan Ishizaki satte bakom Colin Burns till 2-0 efter 57 minuter.

Svensson skadad igen

3-0 gjorde Avdic i den 75:e minuten, återigen framspelad av Bajrami, efter att ha fått ett mål bortdömt för offside fem minuter tidigare.
Magnus Haglund hade tre namnkunniga anfallare på bänken - och bytte in alla tre.

Tillsammans spelade sig Joakim Sjöhage, Fredrik Berglund och James Keene fram till 4-0 på tilläggstid. Keene, som gjorde sin första allsvenska match i år efter ett långt skadeuppehåll, sköt ett halvlurigt skott som smet in under Colin Burns.

Elfsborg fick dock en smäll i den andra halvleken när landslagsmittfältaren Anders Svensson linkade av planen, återigen med en sträckning i höger lår.

Publicerad 2008-09-01 kl 21:56