Haglund: Man får inte allt man önskar

Örebrospelarna fick stående ovationer efter segern med 2-0 hemma mot topplaget Elfsborg.
-Det fungerar bra, sade Robin Staaf, en av målskyttarna, och såg mer än nöjd ut.

Örebro har kommit igång på allvar och har nu fem raka matcher utan förlust. 2-2 borta mot serieledande Kalmar följdes upp med 2-0 hemma mot tabelltvåan Elfsborg, som inte vunnit i Örebro på 38 år.

-Vi får försöka plocka några placeringar till den här säsongen och sedan börja nästa säsong bättre än denna. Vi jobbade hårt under EM-uppehållet med både försvar- och anfallsspel och nu ser det riktigt bra ut, sade Staaf som värvades under säsongen från Ramlösa.

"Blev överraskad"

Staaf bokfördes för sitt fjärde mål för säsongen när han från nära håll petade in bollen sedan Johan Wiland i Elfsborg-målet tappat en frispark från långt håll, en tavla av Wiland.

-Visst blev jag överraskad när han tappade bollen. Jag hoppade mest upp för att störa honom lite men jag störde honom egentligen inte mycket. Det var bara att rulla in bollen, sade Staaf.

-Fyra mål är väl bra, jag visste att jag kunde göra mål när jag flyttade till Örebro men jag visste inte vad jag kunde förvänta mig.
Samtidigt kan inte Staaf känna sig säker på en plats i laget när Kim Olsen är tillbaka efter sin avstängning.

-Fast det är bra med konkurrens i laget, sade Staaf.
Elfsborg fick lite bättre fart på spelet i andra halvlek, mest tack vare Stefan Ishizaki som växlade upp rejält och skapade mycket oreda i hemmaförsvaret första delen av andra halvlek.

-Vi gjorde några förändringar till andra halvlek och alla utföll till det bättre. Men vi fick inte utdelning under den period vi spelade bra. Det var helt enkelt en sådan dag, ibland får man inte allt man önskar, sade Elfsborgs tränare Magnus Haglund vars lag nu är fem poäng efter serieledande Kalmar.

Stolpskott

Haglund fick under Elfsborgs bästa period se Fredrik Berglund pricka stolpen bakom John Alvbåge, som gjorde en riktigt bra räddning på returen.

Men Örebro hade också stolpskott genom Nordin Gerzic, hemmalagets offensive kreatör. Gerciz låg också bakom 2-0-målet som Eric Bassombeng direktskarvade i mål. Sju poäng under de tre senaste matcherna har fört Örebro upp på fast mark, det är nu sju poäng ner till kvalstrecket.