Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Haglund nöjd med Elfsborg säsong - i det långa perspektivet

För fjärde året i rad tog Elfsborg medalj.
1-0 mot Helsingborg i sista matchen och Elfsborg slutade på tredje plats.
James Keene var segerskytt i andra halvlek.

Efter guldåret 2006 har Elfsborg blivit fyra, tvåa och nu trea i allsvenskan. Ett hyfsat facit för tränare Magnus Haglunds lag. Men med tanke på att laget var favorittippat inför säsongen är det ingen som jublar alltför högt över årets resultat.
-I det korta perspektivet är vi besvikna att vi inte fick spela för guld i sista matchen. Men i det långa perspektivet är vi nöjda med
medalj fyra år i rad, säger Haglund.

Haglund var överens med Helsingborgs tränare Bosse Nilsson om att Europaspelet påverkat lagens allsvenska säsong negativt.
-Det har varit en frustrerande höst för oss med många skador, säger Nilsson som nu gjorde sin sista match som tränare för Helsingborg.

Hif, som inte hade någonting att spela för, höll ändå spelet bra uppe och skaffade sig några chanser. Men Elfsborg hade fler. Den som James Keene avgjorde på kom i 73:e minuten. Efter en hörna bet sig Elfsborg kvar i anfall. Martin Ericsson som kom in i andra halvlek tog ner bollen på bröstet, den gick vidare till Keene som dundrade in 1-0 från nära håll.

Före det hade både Stefan Ishizaki och Anders Svensson haft fina chanser för hemmalaget som har tappat ledningar flera gånger innan under säsongen. Inte minst mot Häcken i senaste hemmamatchen där Göteborgslaget satte 1-1 på tilläggstid. Historien höll på att upprepa sig nu.
I 92:a minuten höll Helsingborgs inhoppare Rafael Porcellis de Oliveira sig framme efter en hörna. Men Elfsborgs vikarierande målvakt
Joakim Wulff kunde lättad se bollen gå över målet.

Därmed höll Wulff nollan i sin allsvenska debut och var en av de som gladde sig mest åt segern. Fem minuter före avspark fick han beskedet om att han skulle stå eftersom Ante Covic fått krampkänningar i ryggen.
-Inte de bästa förutsättningarna, säger Joakim Wulff.
Han gjorde det allra bästa av situationen. Släppte ingenting och klarade debuten med glans.

TT

Publicerad 2009-11-01 kl 19:38
Annons
Annons
Annons