Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hahn hyllas efter stormatcherna: "Har nog räddat någon poäng åt oss"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Warner Hahn, 30, har gått från klarhet till klarhet under sin debutsäsong i IFK Göteborg.
Nu lovordas målvakten av sina lagkamrater.
- Han ger en trygghet till hela laget, säger Marcus Berg till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg letade länge, men i våras fann man till slut sin nya förstemålvakt i surinamesen Warner Hahn. Efter drygt halva serien spelad snittar 30-åringen färre än ett insläppt mål per match - och i de två 2-0-segrarna mot IFK Norrköping stod han på huvudet och räddade hela 15 skott. 

Nu får han beröm av sina utespelare. 

- Han har gjort det jättebra. Jag tycker att han har växt från match till match och gjort viktiga räddningar, vilket är prio ett som målvakt. Sedan är han fin med sina fötter i spelet också, kan starta anfall åt oss. Han har gjort det jättebra, säger Marcus Berg. 

ANNONS

Har han blivit bättre och bättre?
- Ja, han kom ju sent på försäsongen. Första matchen var väl mot Lokomotiv Moskva när vi släppte fyra. Men som du säger så har han gjort det jättebra och varit viktig för oss. Han har nog räddat någon poäng åt oss om man ser det krasst, säger anfallaren och fortsätter:

- Sedan har han en bra blick för spelet och två bra fötter. Det ger en trygghet för hela laget, att man kan spela bak bollen till honom och börja om. Han är bekväm med det. 

Gör det även en anfallare trygg?
- Ja, det tycker jag. Att starta kontringsspel och sådant är också viktigt, så det ger en trygghet till hela laget.

Hur rankar du honom jämfört med de andra målvakterna i serien?<
- Jag har inte mött alla och jag kollar väldigt sällan på fotboll. Det är svårt att säga och jag har faktiskt ingen aning, men han bidrar till en bra defensiv för oss. Men jag kan inte jämföra med andra, säger Berg. 

ANNONS

Efter säsongen löper Hahns avtal med IFK Göteborg ut, men han har själv öppnat för att förlänga med klubben och bekräftat att det förs en dialog om att utnyttja den option som står inskriven i kontraktet. 

- Det har väl klubben koll på, de har väl koll på vad de vill göra. Man får se vad som händer, men det är en diskussion mellan honom och klubben, säger Berg. 

Vill du ha kvar honom?
- Ja. Han är jätteduktig, så trivs han och klubben vill ha kvar honom så är det väl upp till dem att bestämma.

Publicerad 2022-08-08 kl 12:45
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto