Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Efter succén - Hahn vill stanna i Blåvitt: "Båda parter är nöjda"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Warner Hahn, 30, har varit en trygg sista utpost i Blåvitt den här säsongen.
I vinter löper kontraktet ut - men det finns option om förlängning.
- Vi har börjat snacka om det, säger Hahn till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

När det stod klart att Giannis Anestis skulle lämna IFK Göteborg efter tre säsonger i klubben, satte den blåvita sportsliga ledningen i gång med letandet efter en ny förstemålvakt. Jakten dröjde länge, men strax innan det att tävlingssäsongen drog i gång presenterades surinamesen Warner Hahn.

30-åringen har ett förflutet i klubbar som Heerenveen, Zwolle och Feyenoord. Med ett snitt på ett insläppt mål per match är Hahn själv nöjd med sin vårsäsong i Blåvitt.

- Jag är väldigt tillfredsställd med vad jag hittills har gjort. Samtidigt har både jag och laget mycket att förbättra. Efter senaste veckan när vi vann mot Sirius så tog vi ett litet steg, men vi kan också ta ytterligare ett stort steg nästkommande vecka, säger Hahn till Fotbollskanalen.

Annons

Vad har varit det bästa med flytten till Blåvitt?
- Ska jag vara ärlig så gillar jag allt här! Killarna, träningarna och så vidare. Vi har så mycket potential och jag tycker inte att vi har visat allting än. Det är det enda som jag kan klaga på.

Efter säsongen går kontraktet med Blåvitt ut. Men det finns en option om en ettårig förlängning inskriven. En möjlighet som Warner Hahn berättar att han vill utnyttja. 

- Jag har fortfarande bara varit här i några månader, men jag är glad över att klubben redan har pratat med mig om framtiden. Vi får se vad som händer, men som sagt, jag trivs väldigt bra här. Inte bara jag som spelare, utan också som person och familjeman, säger målvakten och fortsätter: 

- Vi njuter av tiden här, så får vi se vad framtiden har att erbjuda. Men det finns redan en dialog med klubben.

Annons

Vill du stanna i IFK Göteborg?
- Om det bara är upp till mig, ja. Jag vill stanna här och även fast jag bara har varit här i fem-sex månader så är jag väldigt glad. Från deras sida så är de också nöjda. 

De vill förlänga med dig, med andra ord?
- Ja, vi har snackat om det. De frågade mig om jag var öppen för att stanna i och med att jag har en option inskriven i mitt avtal. Som det ser ut nu så är båda parter nöjda, men vi behöver sätta oss ned tillsammans med min agent. Men just nu är jag positiv inför hur det hela ska sluta.

Warner Hahn berättar att språket har varit den främsta utmaningen med flytten till Sverige och Göteborg. 

- Det är lite skillnad. Alla är lite mer tillbakadragna här i Sverige. På träningarna går alla väldigt hårt, även de äldre spelarna. I Nederländerna kanske de äldre spelarna tog ett steg tillbaka ibland. Men annars, till exempel i omklädningsrummet, så är det likadant överallt. Det är bara språket som skiljer sig. 

Annons

- Om jag läser svenskan … jag ska inte säga att det är enkelt, men jag kan förstå det. Men när ni pratar det så fort och med så många ord, då är det svårt. Efter sommaren ska jag försöka lära mig mer svenska. "Tjena" och "Hur mår du?" kan jag redan. 

Heja Blåvitt?
- Heja Blåvitt. Den kan jag, skattar Hahn. 

Publicerad 2022-07-04 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto