Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Stahre om Yakobs målform: "Ingen överraskning - har alltid tyckt att han är en bra spelare"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Kevin Yakobs målglada sommar i Blåvitt fortsätter.
Nu bekräftar klubben en dialog om kontraktsförlängning.
- Vi för diskussioner med honom, säger tränare Mikael Stahre.

Foto: Bildbyrån

Efter Tobias Sanas avsked från IFK Göteborg har Kevin Yakob fyllt luckan med bravur. 21-åringen har startat de senaste tre matcherna i allsvenskan, och har stått för fyra mål på de senaste tre matcherna, träningsmatcher inräknade. 

- Han har ju varit i full träning och fått mer speltid, så det är bra, säger Mikael Stahre till Fotbollskanalen.

Yakob har flyttats runt på flera offensiva positioner, men har själv sagt att han trivs bäst så långt in i planen som möjligt. Något som Mikael Stahre håller med om. 

- Spelar han på en kant så är det ju ändå en spelare som ska vara med i den så kallade "pocketytan". Han är ju ingen kantspelare i den bemärkelsen, som ju Hosam Aiesh är. Kevin är ju en spelare som ska komma in i en mer central yta. Han är ju en tia.

Annons

- Och en tia kan man ju flytta runt lite grand. Den kan ju vara central, men samma typ kan ju också spela i en friare roll från kanten. Sedan får man värdera med de andra spelarna också, vad man tror passar bäst. Mot Degerfors är Vilhelmsson avstängd, så då är det klart att man behöver djupledshot. 

Kevin Yakob anslöt till IFK Göteborg från BK Häcken inför förra säsongen. Då fick den offensive mittfältaren begränsat med speltid. Blåvitts tränare säger dock att han inte är förvånad över Yakobs utveckling i år.

- Han var ju bra förra våren också. Det är väl snarare hans tillgänglighet som har bromsat (ett tidigare genombrott). Jag tycker att han är en bra spelare och har alltid tyckt det. Han kom in i fjol, innan jag kom, men sedan blev han skadad på hösten efter en fin ingång. Nu har han varit skadad den här våren också, säger Stahre och fortsätter:

Annons

- Att Kevin är en bra spelare, den saken är klar. Från mitt perspektiv har han inte överraskat, utan han har alltid varit en bra spelare.

Har han fått sitt genombrott nu?
- Det är ju skador och konkurrenssituation i kombination med att han fortfarande är ung. Men "genombrott", då tänker jag att det skulle vara en stor skillnad jämfört med hur det har varit förut. Det tycker jag inte att det har varit. Jag tycker att han är bra - nu också. 

Stahre bekräftar också att det finns en dialog om att förlänga Yakobs kontrakt, vilket löper ut efter säsongen. Spelaren har i en tidigare intervju med Fotbollskanalen öppnat för att stanna i klubben. 

- Vi för diskussioner med honom. Vad som sägs i den dialogen tar vi med honom, men vi ser att han ser bra ut i träning och match. Vi tar det därifrån, säger Mikael Stahre.

Annons
Publicerad 2022-07-04 kl 14:12

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto