Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svensson om anmärkningsvärda siffrorna: "Tycker inte vi är ett grisgäng"

Allsvenskan

GÖTEBORG. IFK Göteborg är det lag i allsvenskan med flest varningar under de första elva omgångarna.
En medveten strategi?
- Vissa domare har ju lättare att ge ut kort än andra, säger Gustav Svensson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Efter två raka allsvenska segrar vill IFK Göteborg under måndagen ta den tredje när Degerfors IF gästar. Vid vinst kan Blåvitt klättra upp på en sjätteplats i tabellen. 

- Jag lider med de som har semester nu när det börjar regna. Det är skönt för oss andra som jobbar. Nej, men det är skönt att det är lite svalare. Det har varit en fysiskt hård träningsvecka, så vi är redo för match, säger Gustav Svensson. 

Vad betyder det att ni kan haka på i toppen - trots en trög vår?
- Ja, det är ju skönt. Vi siktar ju så högt upp som möjligt, men det (nuvarande tabelläget) är samtidigt ingenting som vi lägger allt för stort fokus på. Vi vill fortfarande utveckla vårt spel och samspel, både defensivt och offensivt. Bygga något som genererar så många trepoängare som möjligt, så får vi se hur långt det tar oss. 

Annons

När frågan om klubbens målsättningar för 2022 kommer på tal, svarar Svensson oväntat tydligt:

- Blåvitt är ju en klubb som ska vara i toppen, men har inte varit där på flera år. Vi behöver ta så pass många vinster så att klubben alltid är med i guldstriden och utmanar om Europaplatser. Att ta sig ut i Europa igen, det är väl klart att det finns både långsiktiga och kortsiktiga planer på det, säger 35-åringen.

Just Gustav Svensson har gjort sig känd för sin uppoffrande och fysiska spelstil. Precis som hela IFK Göteborg? Efter elva spelade omgångar har laget nämligen dragit på sig hela 24 varningar i allsvenskan, vilket är flest tillsammans med Varbergs Bois. 

- Det låter mycket ändå. Jag tycker inte att vi spelar fult. Vissa domare har ju lättare än andra att dela ut gula kort. Det är väl mer det, att det är svårare att hitta en nivå där man vet var man ska ligga, kommenterar Svensson. 

Annons

Är ni ett grisgäng?
- Nej, det tycker jag faktiskt inte, om jag ska vara ärlig. Jag tycker inte att vi ger några fula efterslängar eller spelar ett fult spel. Vi spelar ett fysiskt spel, men det betyder inte att det är något fult eller felaktigt. Absolut inte. 

Svensson säger att Gamla Ullevis naturgräs kan bidra till fler dueller och därmed också fler varningar. 

- Ja, men så blir det ju. Det blir ju riktig fotboll på vanligt gräs, men jag har ingen aning om statistiken säger att det är fler gula på naturgräs eller konstgräs. Men det är klart att fotbollen är annorlunda på naturgräs kontra konstgräs. 

Kan alla era tränarbyten ha bidragit något till en förändrad spelstil?
- Jag har ju inte varit här under hela tiden, men det är klart att varje tränare har sin egen filosofi och synsätt på hur man vill spela. Det är klart att det är olika, och alla tränare vill vinna så mycket som möjligt. Vi, klubben och (Mikael) Stahre anpassar ju sig för att vi ska vinna så många fotbollsmatcher som möjligt, säger Gustav Svensson.

Annons
Publicerad 2022-07-04 kl 12:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto