Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Haksabanovic avslöjar - Peking hade större bud: "Störst chans att utvecklas här"

Allsvenskan

Sead Haksabanovic lämnade IFK Norrköping för Rubin Kazan.
Men det fanns större bud på bordet, avslöjar yttern i en intervju med Hallandsposten.
- Jag tror att Rubin Kazan är min största chans att utvecklas, säger han till tidningen.

Foto: Bildbyrån

Att Sead Haksabanovic var aktuell för att lämna IFK Norrköping var ingen hemlighet. Under hela våren rapporterades det om ett pärlband av europeiska klubbar som visade intresse. Till slut föll valet på ryska Rubin Kazan, där övergångssumman landade på 60 miljoner kronor, enligt Norrköpings Tidningar. Allsvenskans tredje största försäljning genom tiderna. Nu berättar spelaren om valet - som inte föll på det största budet.

Vi hade klubbar som erbjöd Norrköping mer pengar, men jag tror att Rubin Kazan är min största chans att utvecklas. Jag har pratat med både tränaren och sportchefen samtidigt och de berättade hur länge de har följt mig och hur intresserade de är. De ville få dit mig så snabbt som möjligt så att inte andra klubbar fick en chans att värva mig. Jag har haft en bra magkänsla från första början, säger Haksabanovic till Hallandsposten och utvecklar:

ANNONS

Det är stort i dessa tuffa tider. 60 miljoner kronor är riktigt bra och jag är så klart glad att kunna ge tillbaka till Norrköping som gav mig chansen och där jag varit i 2,5 år. Och så får HBK en slant också.

Han berättar om processen under de sista dagarna, innan affären blev klar.

- Jag var där (i München) i två heldagar med olika läkare, fick göra magnetröntgen och fystester hit och dit. Man märker att det är proffsigt.

Rubin Kazan slutade fyra i ligan. Det innebär att laget ska kvala till Conference League. Haksabanovic kontrakt med klubben sträcker sig över fem år.

Publicerad 2021-06-13 kl 09:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto