Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Hallenius efter debutmålet: ”Passar bättre med hur Henke tänker fotboll”

Linus Hallenius har inte hittat rytm och förtroende sedan succésäsongen med Hammarby 2010. Efter att ha gjort mål tre minuter in i debuten hos Helsingborg så känner han att Henrik Larsson kan få igång hans karriär igen.

Helsingborgs IF vann dagens träningsmatch mot Halmstads BK med 3-0.

Linus Hallenius, värvad från Hammarby i veckan, hoppade in i halvtid och gjorde på ett vackert avslut 3-0 redan efter tre minuter. Hallenius berättade till Fotbollskanalen att han tror att flytten kommer att göra mycket gott för honom, framför allt med tanke på lagets huvudtränare Henrik Larsson.

- Även utan att bara prata formationer så passar jag mycket bättre med hur Henke Larsson tänker fotboll. Det påminner om hur jag själv ser på fotboll. Sedan föredrar jag också ett anfall med två spelare, att jobba ihop med någon.

- Henke var en väldigt stor del i att jag flyttade till Helsingborg. Jag kan lära mig oerhört mycket av honom.

Förutom Hallenius gjorde även anfallskollegorna Matthew Rusike och Jordan Larsson mål, och hela lagets prestation var god över stora delar av matchen.

- Vi hade pratat om presspelet, att hela laget skulle följa med, och det funkade bra, även om det finns saker att förbättra.

- Det var stundtals riktigt bra från vår sida. Bra offensivt, fina kombinationer, och vi skötte oss också bra defensivt.

- Det var perfekt att få en halvlek. Skönt att få komma igång. Jag är inget stort fan av träningsmatcher, men jag har förstått att det är viktigt att få några i benen. Det var en helt okej första match för året, för att få lite flås.

De flesta rubrikerna för Helsingborg har annars handlat om den svåra ekonomiska situationen i klubben. Hallenius menar dock att det finns en annan känsla inne i spelartruppen.

- Klubben har ju behövt göra om mycket, de har en jobbig ekonomi. De har behövt ändra i truppen, men det känns som att alla spelare verkligen vill hara här. Truppen är dessutom ung och utvecklingsbar. Jag har bara varit här en kort tid, men det känns positivt och väldigt spännande. 

SÅ SER DU FÖRSÄSONGEN OCH SVENSKA CUPEN

Allsvenska uppladningen på C More

Se allt från den allsvenska uppladdningen - skaffa C Mores sportpaket här! Alla matcher i storsatsningen hittar du HÄR!

Publicerad 2016-01-30 kl 21:14
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER