Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Halmstad bröt svart trend med psykologhjälp

2-1-seger mot Helsingborg. Halmstad räddade sig undan bottenstriden med första segern sedan i början av augusti.

- Vi är tacksamma för alla poäng, det var ett tag sedan, säger en nöjd Per "Texas" Johansson till TV4. Halmstads första seger sedan den 9 augusti mot Kalmar FF kastar in nyanställde rådgivaren och mentale coachen Urban Johnson i centrum.
- Urban har tillfört massor och skapat en bättre stämning, säger Per "Texas" Johansson till TV4.

Huvudpersonen själv är lättad över att han så snabbt kunnat få bidra till att lätta på Halmstads mardröm som varit på väg att sluta med akut bottenstrid. - Den responsen känns förstås väldigt rolig, säger han till FotbollsExpressen.se.

Läget snuddade vid panik efter fiaskot mot Örgryte i förra omgången. Men med psykologhjälp har Halmstad nu landat på fötter igen med kvällens seger med 2-1 mot Helsingborg.

Urban Johnson har jobbat med att på många vis ge klubben ett nytt arbetssätt. - Jag kom in i ett läge där självförtroendet kollektivt sett var lågt. Då är det viktigt att man använder vad vi populärvetenskapligt kallar för "positiv psykologi". Att fokusera mer på prestationer än resultat, försöka lyfta fram det truppen gör bra och inte stirra sig blind på negativa saker, säger han.

Bakom segern den här gången låg Michael Görlitz med 1-0 efter en halvtimme och Anselmo med matchens andra mål i början av andra. Helsingborg var aldrig riktigt med i den här matchen.

Tränare Bosse Nilsson fick se målvakten Pär Hansson tvingas bryta tidigt och med det var en hel del förlorat.
- Det blir sönderryckt när Hansson tvingas utgå och inte blir det bättre av att vi inte går in i närkamperna, säger Bosse Nilsson till TV4. Marcus Lantz var inte munter efteråt om sitt Helsingborg som nu är helt borta från toppstriden.
- Vi faller på egna misstag, vi saknar självförtroende, säger Helsingborgs-stjärnan till TV4. Ola Gustavsson.

Publicerad 2009-09-20 kl 09:06
Annons
Annons
Annons