TV: Halmstad räddade poäng på övertid

Halmstad

Gefle ångar på i allsvenskan och var på söndagen nära säsongens första bortaseger innan Johan Blomberg kvitterade till 2—2 (1—1) med en frispark direkt i mål för Halmstad på stopptid.

Halmstad och Gefle är de två lag i fotbollsallsvenskan som spelar flest oavgjorda matcher.
När de möttes på Örjans vall blev det inte speciellt överraskande just oavgjort, 2-2 (1-1), sedan hemmalaget kvitterat på frispark efter drygt två (av tre) minuters stopptid.
-Stojan (Lukic, Halmstads målvakt) var uppe i straffområdet och skrek att jag skulle slå bollen mot bortre stolpen för att någon skulle toucha den, men nu gick den rakt i mål i stället, en jätteskön känsla förstås, säger Halmstads poängräddare Johan Blomberg.
Blomberg var mycket nöjd med poängen i en match som Gefle såg ut att kontrollera helt efter mittbacken Anders Wikströms nick i mål i den 55:e minuten. Gästrikarna vann så gott som alla närkamper, Alexander Faltsetas styrde på mittfältet och tremannaanfallet med Jakob Orlov, Johan Oremo och Mikael Dahlberg gjorde i det längsta livet surt för hemmaförsvaret.

-Efter en ganska jämn första halvlek hade vi hyfsad kontroll efter 2-1-målet, men även om vårt anfallsspel dog ut lite skapade HBK inga direkta målchanser förrän på stopptid, säger Gefles tränare Per Olsson, som inte var nöjd.
-Klart man är besviken när man leder två gånger och har 2-1 när stopptiden börjar.

Gefle svårslaget
Gefles första bortaseger låter därmed vänta på sig, men Olsson kan i alla fall trösta sig med att hans lag bara förlorat en av de tolv senaste allsvenska matcherna, och den fåtaliga publiken (2 451) på Örjans vall fick se varför Gefle är så svårslaget.
-De är mycket disciplinerade och smarta, bjuder inte på något och krigar bra, sade Johan Blomberg.
En rejäl regnskur strax före avspark gjorde förhållandena chansartade och det blev också två tidiga mål. Först slog Johan Oremo till med ett distinkt direktskott i den femte minuten och tre minuter senare var det hemmalagets Mikael Boman som rullade in kvitteringen.

Upp på kvalplats
Genom poängen tog sig HBK förbi Brommapojkarna och upp på kvalplats, men matchen avslöjade egentligen inget som tyder på ytterligare klättring.
-Vi hade inte så mycket struktur i spelet i andra halvlek, men jag är nöjd med slutforceringen. Den tyder på stark moral, vilket kommer att vara viktigt för oss framöver, säger HBK-tränaren Jens Gustafsson.
Publicerad 2013-08-18 kl 17:14