Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HALMSTAD

Halmstads ilska efter AIK-förlusten: "Domaren avgör matchen"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Henok Goitom gjorde 1-0 för AIK i lagets 2-1-seger mot Halmstad. Efter matchen menade flera i HBK att Goitom tog bollen med hands i situationen.
- Det avgör matchen, säger mittbacken Mohammed Ali Khan.

Det var i den 59:e minuten som Henok Goitom tog ner en boll inne i straffområdet och smällde in 1-0 för AIK. Halmstads spelare skrek på hands, men domare Andreas Ekberg friade.

Efter slutsignalen var det inte muntert i HBK-lägret.

- För mig är det solklar hands. Jag står väldigt nära och tycker att det är väldigt mycket arm. Skär du bort armen på honom så får han inte med sig bollen på det sättet, enkelt sagt. Det är flera domare på plan och jag tycker nästan att någon måste upptäcka det. Jag står väldigt nära situationen och tänker ”det här är hundra procent frispark”. Men han får ändå avsluta en och två gånger och då blir det 1-0 och tyvärr tufft för oss, säger mittbacken Mohammed Ali Khan.

Ali Khan hävdar att det är en medveten rörelse av Goitom.
- Jag tycker det. Han liksom öppnar upp sig och blir större på något sätt. Regelboken säger att det är solklar frispark om du blir större och plockar med dig bollen. Det måste man nästan blåsa på. Men jag brukar sällan kritisera domare, de gör vad de kan och tyvärr missar de det idag.

Vad sa domaren om situationen?
- Jag sa till honom: ”du ska se den, du står i bra vinkel för att kunna se den”, och jag sa ödmjukt: ”jag respekterar att du inte blåser men tyvärr avgör det matchen”. Jag kan ha fel, men jag fick känslan av att han var på väg att blåsa. Det känns som att han liksom är där, men något får honom att stoppa. Sedan är han inte ensam utan de är tre andra som kan gå in och tycka till. Framför allt fjärdedomaren står och kan kanske se det. Men men, så är det. Det är inget att gräva ner sig för.

Sa han att han såg situationen men gjorde en annan bedömning?
- Ja, han sa: ”jag såg situationen, jag bedömde att det inte var hands”.

Halmstads tränare Janne Jönsson menar också att målet inte skulle ha godkänts.

- Jag är väldigt tveksam till om det skulle varit dömt mål. Från där vi står, tränarna, fjärdedomaren och assisterande så är det en ganska klar hands. Då har de fått ett headset att hjälpa huvuddomaren i, som kanske har en sämre vinkel, jag vet inte. Situationen är med och avgör matchen.

Henok Goitom om situationen:

- Jag vet inte själv. Jag måste kolla reprisen. För mig handlar det om att komma före mittbacken och ta ner bollen. Sen om det var hands eller inte. Det är svårt för domaren att se.

Publicerad 2015-04-06 kl 18:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons