Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Halmstads besked till Malmö: Inte alls aktuellt med Pep

Pep Clotet Ruiz kommer inte att återvända till Malmö FF. Halmstads ordförande Göran Johansson meddelar att inga pengar kan få HBK att släppa sin tränare.

Roland Nilsson lär flytta över sundet till FC Köpenhamn i sommar. Enligt Sportbladet ser Malmö FF Jonas Thern och Pep Clotet Ruiz som huvudkandidater som ersättare men Halmstad kommer inte att släppa i väg sin nye tränare.
- Han är vår gubbe och vi har kontrakt med honom. Inget annat gäller i den här frågan, säger Halmstads ordförande Göran Johansson till fotbollskanalen.se.

Pep Clotet Ruiz assisterade Roland Nilsson under guldåret 2010 innan han tog över huvudansvaret i Halmstad. Göran Johansson säger att Malmö helt och hållet kan glömma spanjoren, som har ett flerårigt kontrakt med HBK (längden på kontraktet är inte officiell).
- Det finns inte. Absolut inte.

Men kan det inte bli en bra ekonomisk affär att ”sälja” tränaren till Malmö?
- Nej, nej, nej. Det är inte alls aktuellt att han lämnar Halmstad. Han har ju precis börjat här.

- Det finns inte ens en möjlighet att diskutera det.

Johansson påpekar att Malmö inte behöver göra sig besväret.
- Det här är bara lösa grejer, sådant som föds ibland, men det är otänkbart. Vi stänger den frågan, tycker jag och så finns det inget mer att diskutera. Inget alls, överhuvudtaget, fastslår Johansson.

Trots Johanssons bestämda uppfattning att inte släppa sin tränare finns en möjlighet för Pep att byta klubb om han vill. Då tränare inte har licens på samma sätt som spelare så kan tränaren när han vill bryta kontraktet och lämna klubben. Det som då händer är att klubben kan kräva skadestånd av tränaren. Praxis för skadeståndets nivå är återstående löner. Det blir alltså en dyr historia att köpa sig fri från ett kontrakt som sträcker sig över flera år, om det skulle bli aktuellt.

Publicerad 2011-03-20 kl 12:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons