Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hamad osäker inför helgen: "Fått gå på halvfart sista tiden"

Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Jiloan Hamad har dragits med fotbesvär den senaste tiden.
Just nu är det osäkert om mittfältaren kan spela mot Häcken i helgen.
- Jag har fått gå på halvfart de senaste matcherna, säger han till Fotbollskanalen.

Den 17 juli spelade Hammarby borta mot Elfsborg. Då åkte Bajen-stjärnan Jiloan Hamad på en fotskada. Den har gjort mittfältaren fått avstå träningar inför de två senaste matcherna, som han dock spelat, och under tisdagen tog Hamad en kortisonspruta som de grönvita hoppas ska kunna göra nyckelspelaren hel igen.

- Nu får vi se vad som händer de närmaste dagarna. Det har inte blivit så mycket bättre sedan jag fick smällen. Det är förmodligen en kapsel i foten som är svullen, så varje gång jag har tryckt ner foten har det gjort ont, säger Hamad.

26-åringen stod över onsdagens träning och ska vila även under torsdagen. Förhoppningsvis ska han kunna träna med resten av truppen någon gång inför söndagens hemmamatch mot Häcken, som han dock riskerar att missa på grund av den problematiska situationen.

- Vi får se hur det blir, säger Hamad.

I de två senaste matcherna, hemma mot Elfsborg och borta mot Jönköpings Södra, känner Hamad att han inte alls fått ut det han vill.

- Foten har hämmat mig jättemycket. Det är inget som har blivit värre, men det har hämmat mitt spel. Jag har tvingats gå på halvfart. Det ser inte bra ut, varken för mig eller för laget. Det är frustrerande. 

Är det en möjlighet att stå över matchen mot Häcken för att bli helt hundra?
- Ja, det är en möjlighet. Absolut, det är det. Men det är 50/50.

- Jag har ju inte tränat veckan innan matcherna och det har inte varit optimalt. Men det är okej, det är sånt här som händer. Jag kan inte göra något åt det. Kroppen känns bra annars, så jag är redo. Lägger sig svullnaden är allt normalt igen. Det handlar bara om att jag vill vara 100 procent när jag går in på plan igen.

Utöver Hamad tränade Hammarbys vänsterback Stefan Batan vid sidan om resten av laget under onsdagen. Båda de två spelarna är osäkra kort inför matchen mot Häcken.

- Jag vet inte om de kommer att vara redo för spel till helgen, säger tränaren Jakob Michelsen.

Nyförvärvet Rebin Asaad tränade heller inte med resten av truppen under onsdagen.

- Men är helt tillgänglig. Han genomförde några fysiska tester för att vi ska kunna individualisera hans träning mer, säger Michelsen.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-08-03 kl 08:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons