Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Hammarby-backen tillbaka efter tunga skadan: ”Fantastiskt”

Foto: SCANPIX

Mats Solheim är tillbaka från sin knäskada. Under tisdagen spelade ytterbacken för Hammarbys U21-lag.
- Det är helt fantastiskt, säger norrmannen till Fotbollskanalen.

Det var i februari som Mats Solheim skadade sitt vänstra knä. I början av mars meddelade Hammarby sedan att det var en broskskada som ytterbacken drabbats av. Den höll honom borta under hela vårsäsongen, men sedan en tid tillbaka är 28-åringen tillbaka i träning och under tisdagen spelade han i 63 minuter i U21-derbyt mot Djurgården.

- Det var kul. Det är tråkigt att stå bredvid och kolla på så länge, men jag är bara nöjd över att det ser ut som att det kan gå nu. Att jag kan komma igång och känna på det. Nu får vi se framöver hur knät reagerar. Det känns bra så här långt, säger Solheim.

- Jag känner inte att det gör ont, men kommer säkert vara en lite konstig känsla och det kommer säkert vara så för alltid. Men det är inget jätteproblem att spela med, för det är inget jag tänker något speciellt på.

Hur har tiden som skadad varit?
- Mentalt är det jättetråkigt att vara skadad, att göra jobbet i gymmet och cykla själv när alla andra är ute och spelar. Det är tuffare mentalt än kanske folk tror. De här skadorna är inte roliga. De som har varit skadade vet hur tråkigt det är.

Men nu ser Solheim framåt.

- Jag har varit med för fullt sen vi kom tillbaka från semestern och jag har varit med på allt de sista två veckorna. Tanken är att jag bara kör nu.

Du satt på bänken senast, men när hoppas du kunna spela i allsvenskan igen?
- Det tänker jag inte så mycket på, jag gör bara det jag kan nu. Det är kul att bara vara med i truppen igen. Jag jobbar bara på och så får allt det andra komma om det skulle göra det. Jag hoppas bara att knät håller, det är kul att vara med igen.

Sammanfatta, bara känslan av att vara tillbaka?
- Det är helt fantastiskt, i dag (läs under tisdagen) fick jag låna Kennedys tröja också. Om sju-åtta år när han ska lägga av så kan jag ta över den permanent, avslutar norrmannen och skrattar.

Publicerad 2016-07-20 kl 15:22
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER