Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hammarby bekräftar: Hjelmberg är tillförordnad sportchef

Allsvenskan

Det är inte Jesper Jansson som är sportchef i Hammarby.
Det är chefsscouten Mikael Hjelmberg.
- "Micke" har det sportsliga ansvaret, säger vd:n Richard von Yxkull i "Just i dag!".

3:32
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser du en intervju med Richard von Yxkull.

I början av maj meddelade Jesper Jansson att han har sagt upp sig från sin tjänst som sportchef i Hammarby. Tanken då var att 52-åringen skulle bli kvar i sin roll fram till den 31 augusti, det vill säga över sommarens transferfönster.

Men redan nu har han tagit ett steg tillbaka. Hammarbys vd Richard von Yxkull bekräftar att det är chefsscouten Mikael Hjelmberg som är tillförordnad sportchef.

- Just nu är det Mikael Hjelmberg som kommer att ta rollen som tf sportchef framåt. Jesper kommer att finnas kvar i någon form. Han kommer inte vara med att bygga framåt, men han kommer att vara behjälplig och stöttande i arbetet. Men det är "Micke" som har det sportsliga ansvaret, säger von Yxkull i podden "Just i dag!".

Annons

Hammarbyhöjdaren erkänner även att Hjelmberg kommer att vara aktuell för uppdraget på permanent basis.

- Han är ett av namnen, även om vi inte tittar på namn just nu. Det kommer han definitivt att vara (med i processen). Han är tf nu för att hantera den löpande verksamheten. Jag är övertygad om att han kommer att vara en av kandidaterna - om han vill.

Von Yxkull berättar att ambitionen är att ha en ny sportchef på plats i slutet av sommaren eller början hösten.  

- Arbetet pågår ständigt, även om det kanske intensifierats mer nu. Vi tittar på vad vi har för behov och vilken typ av organisation som vi vill ha för att klara av de visioner och mål vi har för att vara en ledande klubb i Norden och Sverige framöver. Där tittar vi mycket på strukturer och innehåll, och just nu tittar vi inte så mycket på namn, säger han och fortsätter:

Annons

- Jag tror att organisationen och kompetensen kommer breddas framöver, att vi utökar sportsliga ledningen med en eller två personer.

Expressen har uppgett att Jesper Jansson är på väg till Omonia Nicosia.

Publicerad 2023-06-09 kl 10:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto