Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hammarby jagar anfallare - ''Viktigast för oss''

Nye Hammarby-tränaren Mikael Borgqvist vill ha en ny anfallare. En lista med flera namn bearbetas.

- En anfallare är prioriterad. Vi går just nu igenom flera namn, säger Hammarbys tränare Mikael Borgqvist till FotbollDirekt.se.

- Både Jesper och jag har en del önskenamn. Men vad det är för typ är mindre viktigt. En mottagare eller en djupledsspelare spelar ingen roll. Men vi vill ha en anfallare med ett exremt målsinne.

Hammarbys nye tränare Mikael Borgqvist har med andra ord gjort sin prioritering. Viktigast i dagsläget - ett nytt anfallsnamn.
22 mål på 30 matcher under en säsong som skickade ner Hammarby i Superettan oroar.

- Ja, vi tittar i dagsläget inte på något annat än en ny anrallare. Vi går igenom en lista med flera namn för att se om det är realistiskt, eller inte.

Viktigast annars jämte att hitta någon som fyller det vakuum som uppstod med Charlie Davies flytt är det mentala.

- Ja, den trupp vi har i övrigt bedömer vi som tillräcklig, så tillvida att inget namn försvinner. Men det viktigaste för oss annars blir mentala bitar. Vi har ändå ramlat ur Allsvenskan och det är viktigt att spelarna inte inbillar sig att det bara handlar om att vi ska ner och vända.

- Vi måste vara inställda på att det här blir tufft. Vi måste kriga och inse att ett allsvenskt tempo inte automatiskt avgör. De andra lagen kommer på sitt sätt ha en fördel av att vi är laget alla vill slå.

Tränaruppdraget i Hammarby måste vara ett av Sveriges svåraste, i dagsläget möjligen det svåraste med tanke på att Hammarby tvingas börja om i superettan. Lägg därtill oroligheterna som under hösten tvingade bort folk i från styrelsen.

- Jag vet att det blir tufft. Men jag vill inte ha ett jobb där ingen bryr sig. Att sitta still vid ett band i fabriken är inget för mig.

Är ni så omaka du och Jesper Blomqvist (assisterande tränare) som det kan se ut som?
- (skratt) Vi kan nog vara lite olika som personer. Men jag tror ändå vi är mer lika än vad folk kan tro. Vi är faktiskt väldigt lika i vårt fotbollstänk. Dynamik? Ja, så tror jag man kan se det. Det blir spännande att jobba med Jesper.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-12-22 kl 13:47
Annons
Annons
Annons