POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Hammarby-kaos svider - Kostar 10 miljoner

Hammarbys tunga säsong har knappast undgått någon. Klubben blöder - både sportsligt och även ekonomiskt.

- Vi har ett publik- och sponsorbortfall på rätt många miljoner på grund av incidenterna på läktarna. Jag är säker på att det här kostar oss någonstans mellan fem och tio miljoner, de här tråkigheterna, säger VD:n Michael Andersson, enligt DN.

Redan innan säsongen startade visste Hammarby att de var tvungna att gå igenom ett ekonomiskt stålbad för att överleva. Under året har klubben också drabbats av tunga bötesbelopp och ett minskat publiksnitt. Till nästa säsong kommer spelarkostnaderna att sänkas ännu mer.

- Rent ekonomiskt sänker vi kostnaderna avsevärt till nästa år. Från 2008 till 2010 kommer vi att sänka våra spelarkostnader från 25 till 15 miljoner, alltså närapå en halvering. Dels har vi haft för höga kostnader, dels inte fått valuta för pengarna. Våra spelare har inte presterat i förhållande till vad de kostar, säger Andersson och flaggar för att spelarkostnaderna kommer sänkas ytterligare om det blir spel i superettan kommande år.

Hammarby ska totalt sänka sina kostnader med 20 miljoner kronor.
- Det är bara att konstatera att vi under ett antal år levt över våra tillgångar i Hammarby. Vi hade så klart hoppats vara lite stabilare sportsligt under processen att sanera ekonomin. Samtidigt finns det inget alternativ för oss: Vi måste omsätta spelare, vi måste få rätsida på ekonomin, säger VD:n till DN.

Publicerad 2009-10-16 kl 12:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå