Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hammarby lånar in U17-VM-meriterad talang

Foto: TT

Hammarby förstärker. 
Costaricanske högerbacken Ian Smith, 18, ansluter på lån.
- Han har gjort ett bra intryck på oss, säger Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg.

Hammarbys har krisat på vänsterbacksplatsen under våren vilket har gjort att de bland har fått flyttat ner den annars den annars offensivt starke mittfältaren Fredrik Torsteinbö.

Nu väljer klubben att plocka in en förstärkning på positionen - men på den andra kanten.

Sedan i april har den Costa Rica-bördige Ian Smith, 18, tränat med klubben. Han kommer från spel med FC Santos. Övriga meriter 18-åringen besitter är bland annat spel i U17-VM med hemlandet. Nu väljer Hammarby att låna in högerbacken. 

- Ian har visat prov på intressanta egenskaper som spelare. Han har kvicka, lätta fötter, är snabb och uthållig och har bra funktionella tekniska kvaliteter. Dessutom har Ian gjort ett väldigt bra intryck på oss som person. Vi ser fram emot att få arbeta vidare med Ian och följa hans utveckling hos oss. Med tanke på Ians ålder kan vi dessutom garantera en bra matchmiljö för honom, säger Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg till klubbens hemsida. 

Hammarbys tanke är att han ska träna med A-laget, men primärt matchas i U19- och U21-lagen. Lånet träder i kraft den 15:e juli och löper ut i slutet av säsongen. 

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-05-31 kl 11:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons