Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Hammarby-mittfältaren om nya tränaren: ”Skönt att det är på plats”

Foto: SCANPIX

I dag blev det klart: Jakob Michelsen tar över som ny tränare i Hammarby.
- Det är bra att vi får det i tid så att vi kan börja fokusera på nästa år, säger Bajen-mittfältaren Johan Persson till Fotbollskanalen.

Nanne Bergstrand fick lämna Hammarby efter årets säsong, trots att han hade kontrakt över 2017. Ny tränare blir i stället danske 36-åringen Jakob Michelsen, som just nu tränar Sönderjyske.

- Det är skönt att det är på plats, att de kan presentera en ny tränare. Det är bra att vi får det i tid så att vi kan börja fokusera på nästa år. Det är positivt, säger Hammarbys Johan Persson till Fotbollskanalen.

Ännu har Bajens spelartrupp inte blivit informerade om den nya tränarutnämningen.

- Vi har inte fått någon information, men man har ju läst om det i media. Jag visste inte ens att han var klar nu när du ringde. Men jag såg att det verkade vara på gång, så jag hade en aning om det, säger Persson.

Har du någon uppfattning om hur han är som tränare?
- Nej, inte mycket mer än att han har gjort det väldigt bra i Sönderjyske. De kom väl tvåa i fjol, och det är bästa placeringen för deras del någonsin. Det är en bra prestation, men mer än så vet jag inte.

Vad vill du ha ut av en tränare i Hammarby?
- Framför allt att han kommer in med mycket energi och vill utveckla laget, och att vi kan klättra uppåt i tabellen.

Under Nannes tid i klubben var det mycket diskussioner om att utveckla svensk fotboll kontra nå resultat. Hur ser du på den diskussionen och vilken väg vill du att Hammarby tar kring det nu i framtiden?
- I slutändan så handlar det om resultat. Hur man sedan snackar om att utveckla fram och tillbaka… Det är klart att vi vill utvecklas hela tiden och kan bygga lite underifrån, det är en process som måste finnas, men samtidigt vet vi om att det är resultaten som räknas i slutändan. Det är en kombination däremellan.

Hur ser du på det språkliga, i och med att han är dansk och pratar danska?
- Det ska inte vara några problem. Jag är skåning, så jag förstår allt (skratt). Det är inget konstigt, det är många danska tränare som har varit i Sverige och vice versa.

Publicerad 2016-11-30 kl 12:57

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER