Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Hammarby sluter upp mot mobbning - skänker biljettintäkter

Foto: SCANPIX

Hammarby Fotboll har startat en kampanj mot mobbning tillsammans med sponsorer och supportrar inför matchen mot Häcken. För varje biljett skänker klubben fem kronor till antimobbningsorganisationen Friends.

Efter att en historia om en ung kille som mobbades uppmärksammats på sociala medier startade en Hammarby-supporter en insamling mot mobbning.

Många Hammarby-supportrar hörde sedan av sig till klubben efter att berörts av historien och intiativet, berättar klubbens VD Henrik Kindlund i ett pressmeddelande. Nu hakar Hammarby Fotboll på och startar en kampanj.

- Hammarby har i alla tider stått för inkluderande och vi är alltid beredda att ge en hand till den som behöver det. Därför startar vi nu tillsammans med våra supportrar och sponsorer kampanjen #HammarbyMotMobbning, skriver Hammarby i pressmeddelandet.

Kampanjen fokuserar kring matchen den 22 september, då Hammarby möter Häcken på Tele2 Arena. För varje biljett kommer klubben att skänka fem kronor till antimobbningsorganisationen Friends.

- I dagsläget är 17 912 biljetter sålda till Häcken-matchen, vilket innebär att cirka 90 000 kronor redan är insamlade, säger Hammarby Fotbolls VD Henrik Kindlund.

- Det är härligt att se engagemanget som Hammarby och deras supportrar visar i kampen mot mobbning. Deras stöd gör att vi kan skapa en trygg uppväxt för ännu fler barn och unga, fri från mobbning och diskriminering, säger Friends kommunikationschef Johan Rahm.

Henrik Kindlund säger att målet är att minst 30 000 köper biljett till matchen. Tele2 Arena tar en maxpublik på 32 000.

Publicerad 2016-09-13 kl 18:38

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER