Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hammarby TFF värvade vinnaren i "fotbollens idol": "Stor potential"

Allsvenskan

Loukman Farou Moussa vann "fotbollens Idol", tv-programmet Football Dreamz.
Som pris fick 19-åringen ett kontrakt med Hammarby TFF.
- Det är en målvakt med stor potential, inget snack om saken, säger Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg till Fotbollkanalen.

Foto: Bildbyrån

Loukmann Faruo Moussa har skrivit ett kontrakt med Hammarby TFF. 19-åringen är en stor målvaktstalang som föreningen hittat på ett ovanligt vis. Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg var med i juryn i tv-programmet Football Dreamz i Benin, som han beskriver som "fotbollens motsvarighet till Idol". En rolig upplevelse men han kallar det själv "ett udda sätt" att hitta talanger.

- De har gjort ett ganska gediget brutto-scoutingjobb nere i Benin där den utspelades. Det slutade med att vi hade tre finalister. Då kom vi fram till att vinnaren skulle få ett proffskontrakt i en europeisk klubb och vi i Hammarby fick frågan om vi skulle kunna tänka oss att ta emot den här vinnaren då vilket vi självklart tyckte kändes spännande och intressant, berättar Hjelmberg.

Annons

Som vinnare stod alltså målvaktstalangen Moussa. Han är nu på plats i Stockholm för att utvecklas i HTFF.

- Det vi fastnade för kring Moussa var ju dels hans fysiska färdigheter, alltså yttermåtten. Det är ju en ståtlig herre, nästan två meter lång. Så han har ju väldigt fina fysiska egenskaper med explosivitet, spänst, bra i luftrummet, ganska bra fötter också faktiskt för sin storlek. Agerade med stor pondus och såg självklar ut helt enkel i målet.

Hur långt ifrån allsvenskan skulle du säga att han är?
- Det är svårt att sia om, men det är en ung spelare från Benin och det vet vi av erfarenhet med afrikanska spelare att det i regel tar lite tid för dem att acklimatisera sig och komma in i det svenska sättet att både träna och spela på. Så vi får vara beredda att ge Moussa lite tid. Men det är en målvakt med stor potential, det är inget snack om det, sedan exakt hur långt det räcker, det får vi ta reda på, menar Hjelmberg.

Annons

Kan det vara en ny Akinkunmi Amoo eller Aziz Ouattara?
- Ja, det skulle det kunna vara, men det finns ett jobb att göra. Men han har riktigt intressanta förutsättningar för att bli en riktigt bra målvakt.

Publicerad 2022-02-14 kl 19:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto