Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hammarbys svar på banderollen: "Förstår frustrationen"

Allsvenskan

Natten till torsdag hängdes en banderoll upp på Hammarbys träningsanläggning.
Med kritik riktad mot klubbens ledning.
"Jag förstår självklart frustrationen", svarar vd:n Richard von Yxkull, som dock inte vill ställa upp på en intervju.
Vidare meddelar Hammarby att man inom kort släpper en officiell kommunikation runt läget som uppstått.

Foto: Instagram/Bildbyrån

Under onsdagen spelade Hammarbys herrlag borta mot Mjällby. Då föll de grönvita med 3-0. Laget ligger nu nia i en haltande tabell. På nio matcher har Kim Hellbergs mannar skrapat ihop tolv poäng.

Efter förlusten i Blekinge hängdes en banderoll upp på träningsanläggningen Årsta IP, med ett kritiskt budskap riktat mot klubbens ledning.

"Du får aldrig vinnarkultur på planen så länge det är korpennivå på ledningen", stod det på banderollen.

Det var supporterkontot Stockholm Södra som publicerade en bild på banderollen, via Instagram.

Under torsdagsmorgonen har Fotbollskanalen sökt flera personer i Hammarbys ledning. I en skriftlig kommentar kommenterar nu vd:n Richard von Yxkull banderollen, via presschefen Lukas Lundberg:

Annons

"Jag har sett banderollen och förstår självklart frustrationen. Revanschlusten inom hela Hammarby är enorm och vårt fokus just nu är att ge laget bästa möjliga förutsättningar inför söndagens derby".

Fotbollskanalen har sökt von Yxkull, ställt följdfrågor via Hammarby och bett om en intervju med vd:n. Men beskedet Bajen gett är att svaret ovan är det enda von Yxkull kommer ge i dagsläget och att han inte är tillgänglig för en intervju.

Hammarby uppger också för Fotbollskanalen att man själva är på väg att gå ut med någon form av kommunikation runt läget.

En halvtimme efter att klubben lämnat den informationen kommer dock ett svar på den raka frågan om von Yxkull funderar på att lämna sitt uppdrag.

"Nej, Richard har inga planer på att avgå", skriver presschefen Lukas Lundberg i ett sms till Fotbollskanalen.

Annons

När Fotbollskanalen når Hammarbys sportchef Mikael Hjelmberg vill han att hela föreningen sluter upp mot ett gemensamt mål:

- Jag förstår att det finns en stor frustration i supporterled. Vi delar den också, vi som jobbar i det är lika besvikna själva, förklarar Hjelmberg och fortsätter:

- Vi sätter en press på oss själva och jobbar hårt för att det ska bli bra och för att Hammarby ska bli det vi vill vara och det som supportrarna förtjänar. Vi sitter i samma båt och det finns ingen mening i att peka finger till höger och vänster. Det gäller att vi synkar årorna och ror åt samma håll för att ta oss ur situationen.

Gällande supportrarnas val att hänga upp en banderoll på Årsta IP som protestaktion är Hjelmberg fåordig, även om han är tydlig med att han förstår frustrationen.

- Det vi presterar mot Mjällby är inte tillräckligt bra och jag antar att det är därför den hängs upp. Om det är rätt sätt att uttrycka frustrationen med en banderoll, det vet jag inte. Men vi är fullt medvetna om det. Nu har vi samlat trupperna och så ser vi fram emot derbyt på söndag.

Annons
Publicerad 2024-05-16 kl 13:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto