Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Hammarbys transferkorg ger 13 miljoner

Hammarbys transferkorg blev en succé.
Nu har klubben fått drygt 13 miljoner att investera i nya spelare.

- Jag har varit med under hela den här processen och märkt vilket intresse som finns, det är snarare glädjande än överraskande, säger Hammarbys fotbollschef Lasse Eriksson om resultatet till FotbollDirekt.se.

Pengarna från riskkapitalbolaget, eller transferkorgen som den kallas, är öronmärkta för nya spelare till Hammarby Fotboll AB. Det inkluderar såväl Hammarbys a-trupp, som HTFF och juniorlaget. Enskilda intressenter har under våren kunnat investera minst 100 000 kronor i transferkorgen. Totalt blev det alltså 13 miljoner, pengar som kommer ge klubben en stor fördel i framtida förhandlingar enligt Eriksson.

- Det som är viktigt är att vi får chansen att göra mer vältajmade affärer. Vi har möjlighet att välja om vi vill gå direkt in i en affär utan att behöva vänta. Det skapar naturligtvis bättre förutsättningar i rekryteringen av nya spelare, konstaterar fotbollschefen.

Supporterföreningen Söderkisar, som investerat nästan en miljon i riskkapitalbolaget, hoppades i en tidigare intervju med FotbollDirekt.se på två-tre nya klasspelare till klubben med hjälp av investeringarna. Något som Eriksson inte säger emot.

- Hela tiden är det en avvägning av vad som är en klasspelare. Det är frågan om vad vi tycker att vi vill använda pengarna till och vad vi har ett behov av.

- Därmed inte sagt att vi ska blåsa iväg och bränna pengarna på ett bräde.

Pengarna som investerats i transferkorgen är ett lån till Hammarby. Det innebär att klubben skall betala tillbaka investeringarna vid vinstgivande försäljningar och att parterna delar på den överskjutande vinsten. Men det kommer inte påverka vilka spelare Stockholmarna väljer att värva.

- Det behöver inte vara unga spelare, det kan också vara skiktet av äldre spelare, som inte lyckats utomlands, utan vill komma tillbaka till Allsvenskan och för att ta sig ut igen. Som vill få en nytändning. Men vi måste hela tiden i första hand tänka på vår prestation, hur ska vi nå våra mål och prestera så bra fotboll som möjligt, säger Eriksson.

FotbollDirekt

Publicerad 2008-08-05 kl 17:14
Annons
Annons
Annons