POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Hammarbys tredjemålvakt får chansen - Men ”Poppen” ska stå sista tio

När Hammarby möter BK Häcken på söndag gör 22-årige målvaktstalangen Johannes Hopf allsvensk debut.

- Han har tränat på bra under tiden här i klubben och är värd den här chansen, säger tränaren Thom Åhlund.

Hammarby kommer mot Häcken att vila flera ordinarie namn och i stället lufta spelare som inte fått så mycket speltid.
- Vi låter de som har haft lite småskavanker vila helt nu. Både Christian Traoré och Patrik Gerrbrand har spelat på sprutor och får vila nu, säger Åhlund.

Men den största nyheten på söndag finns alltså i målet. Johannes Hopf, som klubben värvade från Ystad förra säsongen får chansen mellan stolparna.

Är det något av framtidens Hammarby vi kommer att få se på söndag? - Ja men samtidigt har vi redan sett stora delar av det under säsongen redan, då vi ju haft flera unga spelare med i laget. Går allt som det ska kommer vi att byta ut Hopf sista tio minuterna och låta Kristoffer "Poppen" Björklund få avsluta matchen och bli avtackad inför publiken, säger Åhlund till FotbollDirekt.

Men trots stort manfall är det bara en spelare från HTFF, förutom Hopf som flyttas upp.
- Vi hade två spelare vi kunde flytta upp men båda var vänsterfotade yttermittfältare, där den ena av de båda är upptagen med spel i JSM-finalen. Men vi har plockat upp Mauro Saez Jarpa. Vi får se hur involverad han kommer att vara på söndag, säger Åhlund.

Men ni borde väl kunna vinna inför hemmapubliken? - Det är en svår match vi har framför oss och jag har sett hur ledsna och besvikna spelarna var efter matchen i onsdags. Det handlar om hur de har kunnat ladda om med mat och framförallt sömn.

Publicerad 2009-10-31 kl 10:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå