Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hammarbys vd om Gustavsson: Har kämpat länge i en uppförsbacke

Hammarby sparkar Tony Gustavsson. Sportchefen för ungdomsverksamheten, Thom Åhlund, ersätter.
-Serietabellen ljuger inte. Vi behöver en ny start, ny energi, säger Staffan Thorsell, ordförande i Hammarby Fotboll AB.

0-3-förlusten mot Kalmar sved rejält hos allsvenska Hammarby. För tränaren Tony Gustavsson kanske än mer. När han i måndags gjorde sig redo inför träningen fick han ett telefonsamtal från ordföranden i Hammarby Fotboll AB, Staffan Thorsell.

-Jag pratade med honom i morse och han tog det väl, det måste jag säga, säger Thorsell till TT.

-Samtidigt. Tony är en ung, men erfaren man som vet hur den här branschen fungerar.
Gustavsson, som kom till klubben 2006 och gav Hammarby dess första europeiska titel i och med segern i Intertotocupen 2007, har under året haft stora problem att få de sportsliga resultat som klubben kräver. 21 matcher har bara gett fem vinster - och hela tolv förluster. Den senaste, 0-3 mot Kalmar, innebar att klubbens styrelse vill ha en förändring, en ny tränare.

-Tony har haft det svårt och har kämpat länge i en uppförsbacke. Nu när Hammarby riskerar att förlora sin plats i allsvenskan är det styrelsens uppgift att göra vad man kan för att förhindra en sådan utveckling, säger Staffan Thorsell.

De avslutande nio omgångarna kommer Hammarbys tränare att heta Thom Åhlund, tidigare sportchef för ungdomsverksamheten, och som i början av 2000-talet var assisterande till Anders Linderoth.

-Ett viktigt skäl som vi kände i det här läget var att vi måste starta springande. Thom kan föreningen och har träffat många av de som spelar i A-laget, säger Thorsell.
Thom Åhlund:

-Jag har ju en fördel eftersom jag känner till organisationen och spelarmaterialet. Men jag har inget revolutionerande att komma med. Jag kommer att bygga vidare på det som Tony har jobbat med och sen är det hårt arbete som gäller, säger han till klubbens hemsida.

Hammarby ligger just nu tredje sist i herrarnas fotbollsallsvenska och får just nu kvala sig kvar i serien.

TT

Publicerad 2009-08-31 kl 11:44
Annons
Annons
Annons