Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Han är storvärvningen som hamnade på läktaren

Allsvenskan 2009-05-15 kl 14:08

Karl Svensson hämtades tillbaka till IFK Göteborg i år. Han sågs som en av allsvenskans stora värvningar. Men inledningen har varit tuff. Svensson har mest suttit på läktaren.

25-årigen är en rutinerad back. Under hans första period i IFK spelade han 54 allsvenska matcher och var riktigt bra. Svensson togs ut till VM-truppen 2006 och gick samma år till Glasgow Rangers. Efter bara en säsong i Skottland bar det vidare till franska Caen. Där hade Svensson det riktigt tufft med skador och dåligt med speltid. Inför säsongen återvände han till IFK. Men hemkomsten har också varit tuff inledningsvis. Mittbacken var utanför Göteborgs trupp i de sju inledande omgångarna. Först i den åttonde fanns han med på bänken för första gången.

- Jag hade en tuff försäsong. Det hade gått så lång tid utan att jag fått spela. Jag låg efter i det mesta med form och matchtempo också hade jag en del problem med ryggen. Men nu börjar det kännas bra och jag behöver matchträning, säger Svensson till FotbollDirekt.se.

ANNONS

Innan säsongen snackades det om att Svensson tagits hem för att ersätta Mattias Bjärsmyr eller Ragnar Sigurdsson när de skulle lämna för större uppgifter. Men 25-åringen såg inte likadant på det.

- Nä, så såg jag inte det. Jag har aldrig tänkt i de banorna. Jag kom tillbaka för att konkurrera och slåss om en plats. Det är bra med konkurrens och det är inte mycket som skiljer nu. Jag har kommit in i det bra och är inte långt efter. Som sagt är det matcher jag behöver. Det måste inte nödvändigtvis vara allsvenska matcher, även reservmatcher och liknande ger den trygghet och matchkänsla jag behöver.

Men Svensson är optimistisk över sin framtid. Han har förstående för tränarna och känner ingen frustration efter den tuffa inledningen.

- Jag har haft tålamod en längre tid och det kan jag ha ett tag till. Jag har ett långt kontrakt och jag trivs jättebra i IFK Göteborg. Det är inget konstigt i att tränarna tar ut de spelare de tycker är bäst. Men jag känner att jag har deras förtroende, annars hade de aldrig tagit hem mig från första början.

ANNONS
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto