Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Han föreslås bli ny ordförande i IFK Göteborg

Foto: Bildbyrån

Mats Engström.

Valberedningen har lagt fram sitt förslag.
Mats Engström föreslås bli ny styrelseordförande i IFK Göteborg.
- Jag vill arbeta för ett enat IFK Göteborg, säger Engström på en presskonferens.

Sedan en tid tillbaka har det varit klart att Frank Andersson inte tänker ställa upp för omval som ordförande i IFK Göteborg.

Under fredagen presenterade klubbens valberedning förslaget på ersättaren: Mats Engström. 62-åringen är för närvarande vice ordförande och har suttit i styrelsen sedan 2015.

- Vi har påbörjat en resa som jag tror på. En resa som är i ett relativt bra utgångsläge i IFK Göteborg. Vi har ett starkt varumärke. Om vi tittar runtomkring oss så har vi, skulle jag säga, i särklass Nordens bästa anläggningar för att kunna driva fotboll. Vi har vår anläggning på Kamratgården som håller hög klass med vår hybridplan. Vi har PrioritetSerneke Arena där vi tränar under vintertiden och där ungdomsakademin finns. Vi har starka sponsorer och framförallt har vi medlemmar och supportrar i världsklass, säger Engström på en presskonferens.

- Men vi har också utmaningar. Vi har en ekonomi som ni alla vet att att vi arbetar hårt med för att förbättra. Och vi har under 2017 till viss del varit en klubb i disharmoni. Det måste vi försöka ena. Och om jag blir vald ska så kommer jag att driva styrelsearbetet för att försöka få ett tydligt och klart IFK Göteborg. Ett IFK Göteborg med en väldigt tydlig bild framåt vad vi vill. 

Valberedningens ordförande Joakim Brinkenberg:

- Med den erfarenhet som Mats har från näringsliv och tidigare erfarenheter i föreningsliv så känns det naturligt att nominera Mats till ny styrelseordförande.

I veckan presenterades Poya Asbaghi som ny huvudtränare i Blåvitt.

Publicerad 2017-11-24 kl 11:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons