Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Han kastade in ölen till Kennedy – av misstag: ”Blev ännu mer hysterisk”

Allsvenskan

Kennedy Bakircioglus öl-firande efter drömmålet har spridits världen över.
Mannen som kastade hade dock inte en tanke på att pricka målskytten.
- Nej, herregud, sådan precision har inte jag, säger supportern till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån / C More.

I spelaren ses Kennedy fånga en öl under målfirandet.

Kennedy Bakircioglu gör i år sin sista säsong för Hammarby i allsvenskan. Bajen-ikonen har under den här säsongen fått mycket begränsat med speltid, men i mötet med IFK Göteborg fick han så göra ett efterlängtat inhopp.

Resultat hade platsat i vilken Hollywood-produktion som helst. Veteranen klev fram då Bajen fått frispark, curlade in bollen i krysset – och firade med att springa ner till Hammarby-klacken. Som om inte det vore nog är det en ytterligare detalj som blivit minst sagt viral och spridit sig världen över. Nämligen det faktum att Bakircioglu fångade en öl i farten – och drack upp det sista som var kvar.

Annons

- Det är helt galet. Mitt i firandet är det någon som slänger ner en öl och jag fångar den. Det är helt galet. Det känns som att allt klickade hela vägen. Så jag fick hälla i mig det där som var kvar. Det var mest en rolig grej, men det var väldigt fint, sa Hammarby-mittfältaren själv efter matchen.

Mannen som kastade ölen vill inte figuerera med sitt namn. Men för Fotbollskanalen berättar han om hur han från läktarplats upplevde ögonblicket.

Supportern förklarar att det var av misstag som ölmuggen tog riktning mot plan.

- Jag stod på räcket när han skulle ta frisparken för det kändes som att ”den här sitter”. När målet gjordes så stod jag upp och hoppade och lutade mig mot räcket. Jag var lite framåtlutad och skulle sula bärsen upp i luften, som engelsmännen är kända för. Men jag var som sagt framåtlutad och hade spillt lite öl under själva målet och då gled muggen ur handen och flög in på plan i stället. Det skedde så snabbt, han fångade den och sedan tänkte jag inte mer på det, inte mer än: ”Vad coolt”, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Så tanken var inte att kasta den till Kennedy?
- Nej, herregud, sådan precision har inte jag. Den skulle upp i luften, men inte mot planen.

Så här efteråt är han glad att Kennedy lyckades fånga ölen och att den inte träffade någon spelare.

- Jag hade marginalerna på min sida, och då blev jag bara ännu mer hysterisk.

Själva firandet har blivit till artiklar på tidningar och sajter i England, Brasilien, Ungern och Norge – bland annat. Supportern själv tar dock uppmärksamheten med ro.

- Jag vet inte, känns väl inget speciellt så. Man får hyllningar och liknande, men jag känner mest själv att det hade kunnat sluta illa och jag är lite besviken på att jag ens hade tanken på att kasta upp ölen. Att det blev en viral succé är mest ett schysst plus i kanten. Jag stödjer inte någon form av skadegörelse.

Annons

Hur stort är hela ögonblicket, målet och firandet, i din Hammarby-bok?
- Det är det största det här året. Det hade varit större om vi vunnit guld, i och med att det är hans sista säsong, men det rankas absolut bland de högsta, framför allt med tanke på det som hände efteråt då han turligt nog fick ölen i handen.

Nu väntar två matcher till för Kennedy Bajen-tröjan och supportern vill nu ge ikonen det avslut han förtjänar, även om det blir svårt att toppa måndagens händelse.

- Det var ett bra avslut. Men det är två matcher kvar hemma och då är det bara att fylla arenan och ge honom det avslut han förtjänar.

Är du rädd att ölmuggen ska leda till några repressalier i form av arrangörsavstängning eller tillrädesförbud?
- Självklart känner man en viss oro då SvFF och Hammarby Fotboll kan tolka händelsen lite hur som helst, men jag har förklarat vad som hände och lyckligtvis kom ingen till skada. Jag hoppas verkligen inte att jag får något tillträdesförbud,

Annons
Publicerad 2018-10-02 kl 12:53
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto