POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Händelserik Hammarbydag - blir även av med tröjsponsorn

Hammarby blir av med sin tröjsponsor till nästa säsong. Tv-företaget Finlux tänker inte förlänga avtalet med klubben, skriver Resumé.

Händelserik dag för Hammarby. Först avgick ordförande Staffan Thorsell efter hot från egna fans. Sedan kom uppgifter om att skosponsorn Nike kan avsluta sitt samarbete med klubben - om laget åker ur - och nu är det även klart att tröjsponsoren Finlux drar sig ur fortsatt samarbete. Det skriver Resumé.

Hammarby har haft ett avtal med Finlux över 2008 och 2009 och med en option på ytterligare ett år. Men Finlux vill inte förlänga avtalet.

Finlux kan dock fortsätta som sponsor för Hammarby, men då i betydligt mindre skala.

– Då kan det eventuellt bli att vi blir arenapartner i så fall, säger Jörgen Hjort, Sverigechef på Finlux, till Resume.se.

I våras förklarade Finlux att de hade en klausul som gjorde att de kunde dra sig ur samarbetet om Hammarby förknippades med för många skandaler.

Jörgen Hjort säger dock till Resumé.se att det inte har att göra med vad som skulle kunna kallas skandaler eller det sporstliga resultatet.

– Det har enbart att göra med vår ägares ekonomiska situation, säger han.

FOTNOT: Enligt Expressen har Nike en klausul i sitt kontrakt med Hammarby som säger att man kan bryta sponsoravtalet om Hammarby skulle trilla ner i superettan.

Publicerad 2009-10-05 kl 19:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå