Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Här är AIK:s nya ledning: "Kommer närmare medlemmarna"

AIK fick ändra sitt förslag till bolagsstyrelse. Dagen före den extrainsatta bolagsstämman.
- Det har varit besvärligt och det har varit många som varit besvikna på oss, säger moderföreningens ordförande Göran Lööv till fotbollskanalen.se.

På söndagen kunde fotbollskanalen.se avslöja att det förslag på ny bolagsstyrelse i AIK som lades fram tidigare i veckan inte fungerade, och att man var tvungen att göra ändringar i förslaget.

Nu har man presenterat ett nytt förslag på styrelse som ska leda AIK Fotboll AB. Skillnaden mot det gamla förslaget är att tidigare ledamöterna Lars-Göran Bergström och Mikael Hagman inte föreslås bli omvalda. Nytt förslag är Rickard Henze. Dessutom föreslås Johan Strömberg ersätta styrelseordföranden Mats Gustafsson.

Det nya omarbetade förslaget innebär alltså att den nya aktiebolagsstyrelsen blir en person mindre än tidigare.
- Man hade lite bråttom i nomineringskommittén när man gick ut med förslaget. Vi ville från FF:s sida få ner styrelsen och få den mindre. Sen ville vi samtidigt få in lite mer finanskompetens i styrelsen. Det har vi kontinuerligt diskuterat med alla inblandade och det var en naturlig följd över att den inte var klar, säger Göran Lööv, ordförande i AIK FF.

Styrelsen innehåller dock inte fler representanter från föreningsstyrelsen nu än i det tidigare förslaget. En del har ansett att inflytandet från föreningssidan varit för litet.
- Vi känner att vi har kommit närmare medlemmarna. Vi känner att vi har tagit ett ansvar, som föreningsstyrelse, säger Göran Lööv på tisdagen, timmarna innan den extrainsatta bolagsstämman, då en ny styrelse ska röstas fram.

Samtidigt som Lööv poängterar att man har lagt stor vikt vid att komma nära medlemmarna i föreningen, så trycker han på att man måste ge plats åt "kapitalet".
- Samtidigt måste man ha klart för sig att vi måste ju visa stor hänsyn till kapitalet. Vi har ju inga pengar i FF, utan vi är beroende att vi har kapitalägare som går in med pengar och hjälper bolaget som alltid kommer har röstmajoritet under det nuvarande läget. Det måste man ha full respekt för och då måste man samtidigt ge kapitalet stor plats i styrelsen för att kunna hjälpa till och bistå, fortsätter han, och tillägger:
- De måste även veta vilka regler och rättigheter de har som kapitalägare. Det tycker vi att vi har fått en bra mix på nu. Där vi har fått Thomas Gravius, Mats Carlsson och Ronnie Smith som sitter med också. Alla de här representerar ju på ett eller annat sätt både kapitalägare och sponsorer. I övrigt har jag inga kommentarer utan att det här är ett förslag som vi känner oss komfortabla med och som vi kommer att rösta ja till idag på kvällen.

Det har varit turbulent runt AIK och många medlemmar har vädrat sitt missnöje med hur den nuvarande, och till stora delar avgående, bolagsstyrelsen skött sitt arbete.
- Generellt sätt känner vi i FF:s styrelse att det har varit besvärligt och det har varit många människor som varit besvikna på oss från olika håll beroende på hur vi agerat. Supportrar som har varit arga på oss. Det har varit en ganska pressad situation att sitta i fotbollsföreningens styrelse, men jag tror att vi nu har hittat en bra mix nu där vi kan få lugn och ro. För det är framförallt det klubben behöver, säger Göran Lööv.

Publicerad 2010-12-21 kl 15:30
Annons
Annons
Annons