POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Här är alternativa förslaget till styrelse i AIK som utmanar valberedningens

Foto: Bildbyrån/500stockholm.se

AIK Fotbollsförenings årsmöte hålls 12 mars.
Nu presenteras ett alternativt förslag till ny styrelse och valberedning på initiativ av AIK-medlemmen Simon Strand.

Den 12 mars är det dags för AIK Fotbollsförenings årsmöte. I början av förra veckan presenterade klubbens valberedning sitt förslag till styrelse för det kommande året, och röstas det igenom väljs ordföranden Per Bystedt om på ett år. Dessutom kliver i sådana fall Helena Roxtorp och Marianne Bogle in som ledamöter istället för Ulf Björnemark och Jesper Norberg, som lämnade sina poster under 2017. Faje Gani, Christian Snäcke (omval), Patrick Englund och Anders Appell (ett år kvar på sitt mandat) föreslås få fortsatt förtroende.

AIK-medlemmen Simon Strand gick dock ut med att han ämnade att utmana valberedningens förslag. Strand, som arbetar med PR och tidigare varit involverad i olika kampanjer som AIK genomfört, publicerade en text som avslutades med information om att han kommer presentera ett alternativt styrelseförslag om 500 personer (som tänker gå på årsmötet) skriver upp sig på en lista i syfte att få till "ett annat ledarskap som har trovärdigheten att leda AIK Fotboll in i ett paradigmskifte".

Nu har Strand presenterat det alternativa förslaget till styrelse. Senare i veckan kommer han även presentera ett förslag till ny valberedning, skriver han.

Som ordförande föreslås konsulten Eric Ljunggren.

"Eric har ett stort AIK-hjärta, är en aktiv supporter och har tidigare varit med och etablerat Metro i många olika städer internationellt under tidningens storhetstid då den expanderade och blev världens mest lästa tidning. Eric är bra på att leda och utveckla team, är en god talesperson men också stark inom affärsutveckling", lyder Strands motivering.

I det alternativa förslaget till styrelse ingår nio ledamöter, jämfört med valberedningens sju. Patrick Englund och Anders Appell, som båda föreslås i det alternativa förslaget, sitter redan i styrelsen med mandat över 2018.

FAKTA

Alternativa styrelsen som föreslås:

Eric Ljunggren (ordförande)

Anders Appell (har ett år kvar på sitt mandat)

Joen Averstad

Marianne Bogle

Oscar Chröisty

Patrick Englund (har ett år kvar på sitt mandat)

Robert Falck

Helena Roxtorp

Jonas Svanberg

Publicerad 2018-03-06 kl 19:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto