Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Här är klubben Kindberg kan köpa in sig i - men ÖFK-basen tvekar

Allsvenskan

Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg har blivit erbjuden att köpa in sig i Hartlepool United i den engelska femteligan.
En eventuell investering kommer dock inte sluka tid från hans ÖFK-engagemang, lovar han.
- Ska jag vara med i dagsläget är det som väldigt passiv, säger Kindberg till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Tidigare har det varit aktuellt för Daniel Kindberg, Östersunds FK:s ordförande, att tillsammans med andra investerare köpa in sig i en klubb i Storbritannien. Det berättade han om i Fotbollskanalens podcast Lundh i höstas. Kindberg, som i samma podcastavsnitt uppgav att han är god för 100-150 miljoner kronor, och hans kompanjoner var intresserade av att ta över Newcastle och Carlisle.

- Jag var inblandad med några som har frågat mig om råd att köpa klubb i England. Så är det, sa Kindberg i podcasten.

Hur långt gick det?
- Till samtal.

I måndags gästade Kindberg Nyheter 24:s "Studio allsvenskan" och då berättade ÖFK-basen att det återigen är aktuellt för honom att gå in i en brittisk klubb.

Annons

- Det är några som vill att jag ska vara med och köpa en klubb, sa Kindberg och fortsatte:

- Jag ska bestämma mig innan den 24 januari.

Om Kindberg bestämmer sig för att satsa på projektet kommer han dock inte att lämna Östersunds FK. Han kommer endast agera investerare när det gäller den brittiska klubben.

Vilken klubb det rör sig om? Det ville inte Kindberg berätta om i avsnittet. Men enligt uppgifter till Fotbollskanalen handlar det om Hartlepool United, som spelar i den engelska femteligan och just nu är till salu.

- Ja, det stämmer, bekräftar Kindberg för Fotbollskanalen under torsdagen.

Är det här intressant för dig?
- Det vet jag inte. Jag är inte tillräckligt insatt i sakfrågan, så jag vet inte riktigt än. Det gäller att man i så fall ge sig in i en due diligence-process (företagsbesiktning) och i så fall handlar det om en ren investering för mig, men fotboll handlar ju om passion och hjärta så jag har inte tagit mer ställning än så.

Annons

Kan du berätta vilka personer det är som du i så fall investerar tillsammans med?
- Nej, det kan jag inte göra.

Det här har ju varit aktuellt för dig tidigare (med andra klubbar), så är det här något du tänkt skulle vara kul? Är det något du funderat över?
- Just nu har jag mycket att stå i. Jag har funderat i de banorna tidigare under åren, men just nu kan jag väl inte engagera mig aktivt personligen, vilket man bör göra i sådana här delar. Jag har ju fullt upp med mitt jobb, mina andra projekt och ÖFK. Det är kul att folk hör av sig och att man kan titta på lite olika saker, men ska jag vara med i dagsläget så är det nog som väldigt passiv i sådana fall.

Har du tagit något beslut än?
- Nej, det har jag inte. 

Vad vet du om Hartlepool?
- Jag vet att de haft en besvärlig ekonomisk utveckling. Jag vet att det är en mindre stad med engelska mått mätt, det är väl en stad i Sundsvalls storlek, kanske något mindre. De har väldigt passionerade fans, som förefaller ställa upp väldigt mycket på sin klubb. Det är väl oerhört intressant när det finns sådana bakomliggande faktorer. De var väl nära att gå upp i Championship för några år sedan (2004/2005). Det är väl egentligen det som jag vet.

Annons

Vad säger du till de ÖFK-supportrar som eventuellt blir lite oroliga att det här skulle ta tid från ditt ÖFK-engagemang?
- (Skratt) Nej, det kommer jag aldrig riskera. Det har gått så många rykten, ett tag skulle jag bli klubbdirektör i Chelsea också. Så man ska ta allt med en nypa salt, säger Kindberg.

Klart står i alla fall att Hartlepool måste få in 200 000 pund (omkring 2,2 miljoner svenska kronor) för att kunna betala sina räkningar i januari, och tidsfristen där går ut 25 januari - alltså en dag efter att Kindberg ska ha bestämt sig i om sin eventuella satsning. Misslyckas klubben med att få in de pengarna innan dess riskerar man poängavdrag och i förlängningen att försättas i konkurs.

Hartlepools nuvarande ägare tänker inte pumpa in några pengar och Hartlepool Mail skriver därför att klubbens enda egentliga hopp står till att andra investerare kliver in. Lokaltidningen hävdar att det just nu finns minst två intressenter.

Annons

Hartlepool representeras i försäljningsprocessen av ombudet Geoff Cunningham, på företaget Walker Morris LLP. Han är ytterst fåordig om läget när Fotbollskanalen når honom och frågar om det svenska intresset för klubben. Han vill inte berätta något om hur situationen ser ut eller hur eventuella förhandlingar löper.

- Jag kan inte bekräfta någonting överhuvudtaget på grund av sekretess gentemot min klient. Jag kan inte säga någonting om någon affär eller någon person som är intresserad, säger Cunningham.

Hartlepool spelar sina hemmamatcher på Victoria Park, som tar in närmare 8000 åskådare. Klubben grundades 1908 och ramlade ur League Two förra säsongen. Just nu ligger man på plats nummer 17 i den engelska femteligan.

Lyssna på avsnittet av Lundhs podcast med Daniel Kindberg från i höstas i spelaren nedan.

Annons
Publicerad 2018-01-18 kl 18:45

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto