POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Här är tränarnas nya psykningar - inför glödheta Stockholmsderbyt

Foto: Scanpix

Andreas Alm och Magnus Pehrsson.

Magnus Pehrson anser att AIK är sämre defensivt med Celso Borges som mittfältare.
Andreas Alm håller inte med.

- En bra felbedömning, säger han till fotbollskanalen.se.

Magnus Pehrsson och Andreas Alm har en tendens att vara oense om vissa saker. Efter förra årets höstderby rök tränarna ihop på grund av att Pehrsson menade att AIK spelat fult under matchen. Inför tidernas sista derby på Råsunda är det dags för ett nytt ordbråk. Den här gången menar Djurgårdens manager att Solnalaget är sämre defensivt med Celso Borges som central mittfältare.

- Förflyttningen av Borges har gjort att de är lite mer sårbara i sin defensiv, men de är mer kreativa nu och kan spela bättre anfallsfotboll, säger Magnus Pehrsson.

Du tycker att AIK är mer sårbara defensivt med Borges som innermittfältare?

- Det är väl dubbelt. Det har gjort AIK bättre för att han är en väldigt duktig spelare, en spelare som har kommit mer till sin rätt i den positionen. Det positiva är ju att AIK blir lite svagare defensivt tycker jag, för tidigare har de haft två väldigt hårdarbetande och mer defensivt inriktade spelare och det har gjort att de har varit trubbigare framåt. Nu får de mer spets, men å andra sidan blir de känsligare i omställningar och så vidare.

När fotbollskanalen.se berättar för Andreas Alm att Magnus Pehrsson anser att AIK:s defensiv är sämre med Borges som centralmittfältare slår Solnalagets tränare tillbaka.

- Det är en bra felbedömning. Om man tycker det så kanske det påverkar hur de lägger upp matchen. Det är till fördel för oss. Celsos defensiva instinkt är extremt bra. Jag tycker att han redan nu tillhör en av de bästa centrala mittfältarna i serien både vad det gäller offensiv och defensiv, men Magnus var inte på plats i Moskva, så att... ja.

Varför tror du att Magnus tycker så?

- Därför att det är subjektivt. Jag tycker en sak och han har honom inte varje dag.

Så du menar att Celso är bra defensivt?

- Absolut.

Ni är alltså inte mer sårbara med honom som innermittfältare?

- Det beror på vem han spelar bredvid – om han spelar väldigt offensivt centralt, då finns det alltid luckor, men Celso spelar defensiv innermittfältare i Costa Ricas landslag och har gjort det i tre år, så att nej den biten är jag extremt nöjd med, att han har så bra defensiv instinkt och att hans arbetskapacitet är extremt hög.

Publicerad 2012-09-14 kl 18:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå