Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HBK agerar - tar diskussion med förbundet

Efter två utvisningar mot Gais och en mot Malmö - nu reagerar Halmstad starkt: "Vi bedöms inte efter samma regler som andra".

– Det känns inte acceptabelt från vår sida att bara sitta och titta på och stillatigande acceptera detta, säger Bengt Sjöholm, styrelsemedlem och tidigare ordförande i HBK till Hallandsposten.

- Det känns inte som att det är riktigt samma regler som vi bedöms efter som andra.

Tre utvisningar på tre matcher, två förluster och bara en poäng - Halmstad har fått en blytung start på allsvenskan. Igår mot Gais fick två HBK-spelare syna röda kort i Joe Sise och Tomas Zvirgzdauskas - och nu vill HBK få till en diskussion med fotbollförbundet. 

- Det kommer inte att vara många spelare på planen om det ska dömas på samma sätt i fortsättningen, säger Bengt Sjöholm. Det känns som att man måste föra en diskussion med Fotbollförbundet och (domarbasen) Bosse Karlsson om hur detta ska hanteras i framtiden.

Igår fick HBK Joe Sise utvisad redan efter tolv minuter - en utvisning som blev diskuterad i efterhand. Sise kom in sent och kapade Gais Eric Bassombeng. Domare Andreas Ekberg visade fram det röda kortet direkt utan föregående gult.

– Det var absolut inte rött kort, gult tänkte jag kanske, säger Sise.

- Jag tycker inte att jag kommer så våldsamt in. Och så var det rött – det kändes som en dröm.

Publicerad 2011-04-17 kl 11:49
Annons
Annons
Annons