Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HBK-kaptenen ute i kylan

Tommy Jönsson har varit i Halmstad sedan 1998. Trotjänare och lagets ryggrad i försvaret men nu "offras" Jönsson när tränaren Janne Andersson ska hindra det fria fallet.

Jönsson fick börja på bänken och hoppa in som vänsterback i den andra halvleken i träningsmatchen mot Nordsjälland och det tog veteranen som en petning.
- Det är självklart. Jag spelar ju inte. Det är en besvikelse såklart. Vi får se vad det blir av det framöver, hur Janne ska formera det, säger Jönsson till Hallandsposten.

Men av Anderssons uttalanden efter träningsmatchen mot Nordsjälland, som slutade 0-2, så ser verkar det som om han hittat sitt nya mittbackspar - Johnny Lundberg och Tomas Zvirgzdauskas.
- Det vi har jobbat med nu är försvarsspelet och blev en riktigt bra genomkörare. Det såg helt okej ut. Vi släppte inte igenom dem en enda gång centralt, säger Andersson.

Det försämrar förstås Jönsson chanser att få tillbaka sin plats och som vänsterback ser han ingen framtid.
- Njae. det var väl mer för att vi hade två skador i paus, säger Jönsson om hans inhopp.

Janne Andersson testade dessutom 4-4-2 från att tidigare udner säsongen mest spelat med det nya 4-2-3-1-systemet som blivit allt mer populärt.
Men Andersson var inte helt nöjd ändå trots systembytet.
- Vi får inte fast tillräckligt många bollar och tappar boll lite för enkelt därframme. Den delen är jag inte nöjd med idag, säger Andersson.

Halmstad saknade spelaer som Michael Görlitz och Emil Samuelsson och därmed tappade laget också en hel del kreativitet. Nu gäller det för Andersson att samla ihop styrkorna inför serieavslutningen, där laget bara är tre poäng från kvalplatsen med nio omgångar kvar att spela.

På tisdag möter HBK jumbon Örgryte på bortaplan. En ny förlust där och situationen kan bli riktigt pressad för Janne Andersson och hans HBK-lag

Publicerad 2009-09-09 kl 10:06
Annons
Annons
Annons