HBK mot nytt kontrakt - BP kippar efter andan i bottenträsket

Tre fullträffar på två matcher. Halmstads Joe Sise har hittat storformen. Supertalangen såg till att HBK vann streckkampen mot Brommapojkarna med 2—0.

Halmstad verkar få spela allsvensk fotboll även nästa säsong. Det efter en övertygande seger över bottenkonkurrenten BP, lagets fjärde raka raka match utan förlust. En som växt ut till en riktig höstjoker är anfallaren Joe Sise. 20-åringen stod för två mål senast mot Gefle och mot BP behövde Sise bara 71 sekunder innan han forcerade in 1-0.

Marcus Olsson slog ett inlägg som BP:s Kim Odelius försökte bröst bort, då dök Sise upp.
-Jag får med mig bollen, lyckas komma fram och lägger bara in den. Det gav oss extra energi och kraft. Sedan var det bara att köra vidare, sade målskytten.

Den 193 centimeter långe talangen har till slut börjat leverera. Trots många fina insatser har målen uteblivit tidigare i år. Men tre mål på två matcher visar att Sise är i storform. Även om han själv väljer att hålla en låg profil.

-Det känns som hela laget är bra, från målvakt och upp till oss anfallare. Då blir det lättare att spela. Visst känns det bra, men om jag är bättre än någonsin vet jag inte, sade han.

Varför går det så bra nu?
-Alla tar ett större ansvar. Vi har snackat om att vi måste ta tag i det och vi viker inte ner oss. Vi löper mer offensivt också, vi vill framåt hela tiden, sade han.
Publiken på Örjans vall fick också njuta (?) av Sises speciella målgest - luftgitarrspel.

-Jag vill lära mig spela gitarr och efter att jag pratat med en kompis om musik och fotboll körde jag målgesten efter ett mål mot Fulham. Jag brukar nynna på en Billy Joel-låt också. De andra tycker nog jag är löjlig, skrattade Sise.

BP:s backlinje hade svårt att fånga upp Sise och hans kvicka kompanjoner Marcus Olsson och Michael Görlitz. Inte blev det lättare när Pontus Segerström tvingades lämna återbud (ömmande visdomstand som gav feber) strax innan avspark.

-Han är vår försvarsgeneral, pådrivare och lagkapten, det är klart att det påverkar oss. Vi blev totalt överkörda i första halvlek, Halmstad var snabbare och starkare, sade BP:s tränare Kim Bergstrand.

Därför kom knappast 2-0 som någon överraskning. Islänningen Jonas Gudni Saevarsson krutade in slutresultatet i den 37:e minuten.

För BP luktar det allt mer superettan, laget har nu tio raka utan seger och bara en vinst på bortaplan.
-Det är jäkligt tungt mentalt. Vi har för många unga spelare som saknar rutin. Vi äldre försöker men vi behöver fler som tar ett större ansvar. Men det är fyra matcher kvar och vi får inte gräva ner oss, sade mittfältaren Imad Chhadeh som stod för BP:s enda farlighet när han prickade stolpen i andra halvlek.