Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HBK-talang oroas inte av målproblem

Halmstad har stora förväntningar på Emil Salomonsson. Problemet är bara att målskyttet låst sig för 21-åringen. Men något annat än anfallare vill han inte vara.

– Det hade varit fantastiskt skönt att få sätta en balja, fast det viktigaste är att vi vinner, säger han till Hallandsposten.

0-3 mot Örebro kom tungt för ett Halmstad som hade två raka segrar innan dess och var på uppgång. Men mot ÖSK alltså tvärstopp.
Men Salomonsson har sett bra ut och Halmstads tränare Lars Jacobsson hoppas att han i längden kan bli en nyckel tillsammans med Emir Kujovic för att hålla i gång HBK:s målskytte.
Salomonssons första mål kom mot Åtvidaberg, seger 4-0.
Därefter har det däremot hackat. Men chanserna saknas inte. Mot Örebro borde han gjort mål.

– Sätter jag bara ett mål så kommer det andra av sig själv. För jag trivs verkligen nu – jag har hittat rätt och fått spela högre upp i banan på positioner där jag själv tycker att jag passar bäst, konstaterar Emil.

För tillbaka som ytterback vill han inte. Han vill vara offensiv och inte tvingas till det han tvingades till under Janne Anderssons ledning.

– Jag har aldrig sett mig själv som ytterback, men jag lärde mig i alla fall mycket som jag har nytta av nu. Det är dock med glädje som jag spelar offensivt i år.

Den här säsongen började han som yttermittfältare till höger men efter AIK-matchen som han gjorde som forward så har han blivit kvar som anfallare.

– Det är kul att vara så nära motståndarmålet som möjligt för just nu känns det som om att det är forward jag ska vara. Jag är rastlös av mig och gillar att springa mycket och vara jobbig för motståndarna.

Ola Gustavsson

Publicerad 2010-04-28 kl 10:42
Annons
Annons
Annons