Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Hellberg: "Förstår att supportrar blir frustrerade - när vi ser tråkiga ut"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Hammarby står på sex poäng efter tre omgångar.
Och internt upplever man att det spelmässiga bygget går framåt.
- Jag tror inte många trodde vi skulle ta sex poäng, säger kaptenen Nahir Besara.

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från Hammarby-Elfsborg.

Seger hemma mot Kalmar FF i premiären, förlust borta mot Malmö FF i andra omgången - och sedan en 3-0-seger hemma mot Elfsborg senast. Hammarby står på sex poäng efter tre allsvenska omgångar.

Tränaren Kim Hellberg tycker att matchen mot Elfsborg innehöll både bra och dåliga saker som är talande för den spelmässiga process som laget är inne i efter hans intåg i vintras.

- Det är när vi spelar som vi gjorde i första halvlek som det kan se som tråkigast ut, i hur vi spelar. Vi mötte ett lag som är bra på att pressa och vi försökte lösa det. Ett par gånger löste vi det. Men vi använde inte det till att gå in bakom Elfsborg. De stod väldigt högt med sin backlinje och ibland stod vi ohotade högt upp på egen planhalva och hade kort distans till deras sista linje men vi löste det utan att gå bakom, sa Hellberg efter matchen och fortsatte:

Annons

- Det är inte meningen med det vi gör. Någonstans vill vi spela den fotbollen vi gör för att hela tiden använda de ytorna för att det ska gå fort när vi väl löst det. I första halvlek försökte vi lösa det en, två, tre, fyra gånger i samma sekvens fram till att Elfsborg vann boll. De gjorde det väldigt bra i första halvlek men i de lägena försvarade vi vår box på ett väldigt bra sätt. De var klart bättre än oss och vi hade lite flyt med oss, men vi jobbade också bra i försvaret.

Efter paus höjde sig Bajen och gjorde sina tre mål.

- I andra halvlek kom vi bakom Elfsborg. Vi använde vårt passningsspel till att spela upp och gå bakom. Det är skillnaden på första och andra halvlek. Vi fick till ett par målchanser och lika bra som Elfsborg var i första halvlek tycker jag att vi var i andra halvlek. 3-0 är alldeles för stora siffror sett till matchen som helhet men jag tycker ändå vi vann rättvist.

Annons

- Jag förstår att man som supporter ibland blir lite frustrerad och sätter hjärtat i halsgropen när det inte blir något av det vi försöker göra. Att effekten blir att Elfsborg bara får trycka och trycka igen. Men det är inte så vi vill se ut. Sen har vi ett arbete att göra i att bli skickliga på att känna igen vilka ytor som lämnas, och bli bra på att attackera den ytan när vi hittar en kombination. Det gjorde vi bra i andra halvlek. 

Tränaren utvecklar:

- Första och andra halvlek blir en måttstock på hur vi vill spela men också hur tråkigt det kan se ut när vi bara spelar fram till att Elfsborg bara tar bollen. På så sätt blir halvlekarna bra för att jämföra med varandra.

Kaptenen Nahir Besara är tillfreds med starten av allsvenskan för grönvitt.

- Jag tror inte att många trodde att vi skulle göra det (ta sex poäng). Vi har trott på det och hela tiden sagt att vi blir bättre och bättre för varje match. Första halvlek mot Malmö var katastrofal. Sen är de väldigt bra också, speciellt på hemmaplan. Men vi har byggt upp något och blir bättre för varje vecka som går, säger Besara.

Annons

Just när man bygger något och har en ny tränare. Kan du beskriva betydelsen av att även poängen kommer in längs med vägen?
- Om man spelar i en storklubb som Hammarby behöver man alltid leverera resultat. Man kan inte stå här och säga: "Ah, vi spelar bra" om man inte får resultaten med sig. Jag tror inte att våra fans skulle nöja sig med det. När man väl får vinsterna också, då kan man sakta men säkert bygga vidare på det man har. Det är otroligt viktigt.

Publicerad 2024-04-17 kl 10:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto