Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Helsingborg hoppas på mirakel

Helsingborg drömmer om en guldfest på Olympia. Man gör det med hjälp av glädje, positiva bilder och förhoppningar om en Mjällbyskräll.

- De har ju slagit Malmö två gånger i år, påpekar HIF:s vänsterback Erik Edman.

Helsingborg laddar för avslutningsfest på söndag. Över 16 000 åskådare förväntas ansluta till Olympia för att hylla sitt lag.

Inför sista omgången har Helsingborg spelat ihop 64 poäng, 21 fler än i fjol, vilket hade räckt till guld förra året.

- I stridens hetta kommer man att känna en besvikelse om vi slutar tvåa, men vi måste se det i ett större perspektiv. Jag var hemma hos min pappa och slog upp den där inför allsvenskan-bilagan. Varenda expert tippade oss nia, åtta, sjua, nia, tia. Kan vi nypa en cuptitel också har vi gjort en helt otrolig säsong, säger vänsterbacken Erik Edman.

Kan ni njuta något av läget eller är det bara pressande?

- Vi hade en diskussion om förra året när vi hela oktober gick och väntade på att få dra på semester. Nu spelar vi om saker och det är spänning, det är så här man vill ha det varje år, säger Edman.

Trots framgången pekar det mesta mot att guldet hamnar i Malmö, som har tio plusmål till godo på Helsingborg.

- Malmö har allt i sina egna händer. Vi ska göra en bra avslutning mot Kalmar. Blir det ett mirakel så vinner vi annars slutar vi tvåa.

Mirakel?

- Nja, jag kanske saltade på lite väl men det ska mycket till, säger Edman som medger att han tror att Mjällby kan störa Malmö.

- Malmö har ju haft svårt för Mjällby, deras kontringsspel passar dem inte riktigt. Mjällby har också en del lirare som säkert är sugna att ta kliv i sina karriärer. Inte bara (Mostapha) El Kabir och (Marcus) Ekenberg. Det finns den där (David) Löfquist, (Patrick) Osiako och ytterbackarna som ser intressanta ut. De ser säkert den här matchen som en möjlighet att få ögonen på sig, säger Edman.

Faktum är att Mjällby tvålat dit Malmö rejält två gånger om i år, 4-2 i allsvenskan och 4-1 i Svenska cupen.

- Jag känner Ekenberg och vi pratades vid lite efter senaste matchen. Jag är säker på att de vill göra en bra match. De har mycket att spela för, de kan ju komma fyra och eventuellt nå en Europacupplats, säger Christoffer Andersson.

Förutom att hoppas på en hjälpande hand från Mjällby jobbar Helsingborgsspelarna med att behålla fokus plus en annan mer visuell ingrediens.

- Det är bra med positiva bilder, att se sig själv göra bra prestationer på plan och vinna någonting. Det är bra för hjärnan att fokusera på det. Jag hade gärna velat fira något inför hemmapubliken, säger Andersson.

TT

Publicerad 2010-11-04 kl 16:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons