Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Helsingborg nära "Fredrik Ljungberg-kopia"

Har Helsingborg en ny Fredrik Ljungberg på gång? Enligt uppgifter är Falkenbergs Christoffer Carlsson i praktiken klar.
– Helt klart vet jag inte om det är, men vi har fört samtal med Helsingborg, säger Falkenbergs sportchef.

Christoffer Carlsson har gjort succé i Falkenberg de två senaste säsongerna, och Helsingborg är öppna med sitt intresse för den 22-årige mittfältaren. Carlsson har ett år kvar på kontraktet med Falkenberg, för närvarande femma i superettan. Klubbar i Holland, Norge och Danmark har visat intresse för Carlsson, som liknas vid självaste Fredrik Ljungberg.

Men enligt uppgifter till FotbollDirekt blir det istället Helsingborg för talangen. Carlsson har bestämt sig, HIF har bestämt sig för Carlsson och affären är i princip redan klar - 22-åringen ansluter till Helsingborg till nästa säsong. Falkenberg medger att han blir svår att behålla.

– Mig veterligen har Falkenberg aldrig hållt kvar någon spelare mot deras vilja. Det är väl kanske Barcelona och Manchester United i hela världen som själva kan planera vilken trupp de vill ha till nästa säsong, säger Håkan Nilsson.

– Christoffer har haft problem med skador i unga år, och det har kanske bromsat upp hans utveckling lite. Men han är fortfarande bara 22 år och kan bli väldigt bra på sikt.

Många liknar honom vid Fredrik Ljungberg, vad tycker du?

– Jag har ju haft både Fredrik och Christoffer i distriktslag, och visst är han relativt lik i spelstilen. Men sedan tycker jag att Christoffer ska jämföras med Christoffer och Fredrik med Fredrik.

– Det är få spelare förunnat att gå så långt som Fredrik Ljungberg, men Christoffer har potential att bli riktigt bra.

FotbollDirekt har försökt representanter för HIF för en kommentar.

Publicerad 2011-09-12 kl 16:49
Annons
Annons
Annons