Helsingborg tappade tvåmålsledning mot TFF

Underläge, 0-2 och utspelade efter 30 minuter, men Trelleborg var långt ifrån uträknat. Två mål på en kvart skakade favoriterna Helsingborg och 2-2 till slut var långt ifrån orättvist. Helsingborgs spel kom helt av sig efter Trelleborgs kvittering. Men det såg illa ut från start för Trelleborg.

Trelleborg saknande verkligen sin avstängde starke mittback Rasmus Bengtsson. Det annars så säkra Trelleborgsförsvaret uppträdde virrigt och tveksamt. Det var inte Helsingborgs vassa anfallare sena att utnyttja.

Redan i andra matchminuten slog hemmalaget till. Trelleborgs mittback Peter Abelsson tvekade och då högg Helsingsborgs Rasmus Jönsson direkt. Jönsson rundade Abelsson och serverade René Makondele som sköt 1-0.

Andra mittbacksmisstaget stod Abelssons kollega Yousef Fakhro för. Fakhro totalmissade en rensning och det friställde Henrik Larsson. För ovanlighetens skull var Henrik Larsson inte 100-procentig. Larsson sköt rakt på Trelleborgsmålvakten Viktor Noring - returen gick ut till Christoffer Andersson vars svaga avslut räddades på mållinjen av Max Fuxberg.

Christoffer Andersson fick dock tillbaka bollen och då satte han bollen i mål och det var 2-0 till hemmalaget.

Trelleborg fick lite hopp tillbaka strax före paus när backen Max Fuxberg tog sig in i straffområdet, fintade bort Helsingborgsbacken Markus Holgersson och sköt ett skott som styrdes in av Helsingborgsmittbacken Marcus Nilsson.