Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Helsingborg tvingas spara 10 miljoner kronor

Helsingborgs IF står inför en tuff säsong ekonomiskt. Klubben måste spara 10 miljoner kronor.

Främst är det publik- och marknadsintäkter som har gått ner jämfört med fjolåret och därför måste HIF dra ner på kostnaderna.
- Det handlar främst om personalkostnader. Där har vi redan sparat in 2,5 miljoner. Assisterande tränaren Peter Gerhardsson har lämnat oss, precis som en på den administrativa avdelningen. Där går det att spara mer. Dessutom är vår spelartrupp för stor. Den måste bantas och där kan vi också spara en hel del, säger HIF-kassören Lars Öijer till Helsingborgs Dagblad.

Helsingborg väntar fortfarande på pengar från försäljningarna av McDonald Mariga till Parma (12 miljoner) och Razak Omotoyossi till Al Nasr (8 miljoner). Trots det måste ytterligare 10 miljoner sparas. Enligt HD, har HIF kritiserats för att fortfarande ha för stor skuld till kommunen.

- Vi hade kunnat gör oss kvitt den skulden, men det hade gått ut över det sportsliga. Då hade vi inte alls haft den starka spelartrupp som i fjol till slut nådde en fjärdeplats med snudd på en tredje i allsvenskan, säger klubbens ordförande Sten-Inge Fredin.

Publicerad 2009-02-25 kl 11:00