Helsingborg vann ångestmötet – nyförvärvet matchhjälte

Helsingborgs IF tog en blytung 2-1-seger i ångestmötet med Gif Sundsvall.
Då blev nyförvärvet Arian Kabashi matchhjälte med sitt avgörande mål.

Under söndagen var det dags för ett riktigt ångestmöte i allsvenskan, då nästjumbon Helsingborgs IF reste upp till Medelpad för att gästa tabelljumbon Gif Sundsvall. De förstnämnda kom till matchen från ett 0-0-resultat hemma mot IK Sirius, medan de sistnämnda senast åkte på en 3-1-förlust på Eleda Stadion mot Malmö FF.

Och det skulle gå fortsatt tungt för Giffarna. För efter 34 minuter spelade sig Helsingborg fint fram på Sundsvalls planhalva innan bollen till slut hittade fram till Benjamin Acquah. Ghananen vände bort en Sundsvallsförsvarare och sköt sedan in 1-0 i det bortre krysset från straffområdeskanten.

Tio minuter in i den andra halvleken höll Sundsvallsmittfältaren Joe Corona på att kvittera genom ett rent och skärt drömmål. Amerikanen dribblade bort två Helsingborgsspelare på mittplan, avancerade fram till straffområdeskanten och drog till med ett tungt långskott. Dessvärre, för Corona och Giffarna, träffade skottet kryssribban och returen rensades undan av Helsingborgs Casper Widell.

1-0 stod sig fram till den 71:a minuten då Taha Ali slog en djupledspassning till nyförvärvet Arian Kabashi, som löpte med bollen in bakom Sundsvallsförsvaret. Kabashi kunde sedan runda Sundsvallsmålvakten och säkert placera in 2-0.

Sundsvall reducerade i den 83:e minuten när Ronaldo Damus plockade upp bollen vid Helsingborgs straffområdeskant i efterspelet av ett inkast. Damus tryckte sedan av en missil som letade sig in till 1-2 i nättaket.

Men något kvitteringsmål lyckades inte Sundsvall få till. Helsingborg vann matchen och avancerar upp på negativ kvalplats i en haltande allsvensk tabell. Sundsvall, i sin tur, fortsätter att vara tabelljumbo efter 19 spelade omgångar.

Sundsvall: Jonsson - Blomqvist, Lasso, Lindqvist - Lundström, Corona, Pickah, Olsson - Nåvik, Engblom, Ylätupa.

Helsingborg: Joelsson - Rejnhold, Widell, Rogne, Davidsen - Khalili, Gigovic, Acquah - Loeper, Widesheim-Paul, Kabashi.

Publicerad 2022-08-21 kl 19:33