Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

ALLSVENSK NEDRÄKNING: Emil Krafth om sin roll i "Henke" Larssons HIF "Jag vill bli mer av en poängspelare"

Trots att Helsingborgs IF hade en knackig fjolårssäsong var ytterbackslöpande Emil Krafth en av få ljusglimtar. Med Henrik Larssons intåg på tränarbänken hoppas Krafth att han kan ta sitt spel till nästa nivå.
- Nu får jag en mer utpräglad roll vilket jag hoppas bidrar till att jag kan göra fler poäng, säger Emil Krafth till Fotbollskanalen.

Skadeproblem gjorde att Emil Krafth missade delar av årets försäsong och att han dessutom tvingades tacka nej till A-landslagets senaste samling. Dock finns 20-åringen till Henrik Larssons förgoande till lördagens premiärmatch borta mot Kalmar FF.

- Jag känner inte så mycket i ryggen längre och nu är jag ifatt fysiskt. Det kanske inte är min bästa matchform, men vill tränaren att jag spelar 90 så är jag redo, säger Emil Krafth till Fotbollskanalen.

Efter att Larsson tagit över som huvudtränare i Helsingborgs IF har det enligt Krafth inte skett några större förändringar, även om en del saker förändrats.

- Det märks att många av oss spelare har en stor respekt för"Henke" och det han gjort i sin karriär. Som tränare är han väldigt noggrann och hård när det kommer till att följa hans instruktioner och han lägger stor vikt vid att alla verkligen är med på vad han menar.

Den landslagsmeriterade ytterbacken, som gjort sig känd för att ofta kliva med frammåt i plan, kommer i år ha en än mer utpräglad roll.

-Som spelare har jag alltid gillat att följa med mycket framåt, därför är det kul att jag i år uppmanas till att vara än mer offensiv. Något jag hoppas utveckla i mitt spel är att jag ska bli mer av en poängspelare. Och det blir jag genom att komma upp i fler inläggslägen, hitta fler instick och även göra några mål, säger 20-åringen till Fotbollskanalen.

Larssons idé om hur han vill se sitt HIF spela ligger i sin tur som handen i hansken för Krafths offensiva kvaliteér.

-Han vill att vi ska ha mycket boll och samtidigt inte vara rädda för att ta fram bollen vilket skapar goda förutsättningar för mig att hinna flytta upp och delta i spelet. Det är mycket rulla på marken som gäller och sedan har vi under försäsongen varit noga med att hitta rätt balans mellan offensiven och defensiven.

Hur bra är årets HIF-upplaga?
- Vi har en bra konkurrenssitaution i truppen vilket alltid är bra. Att vi inte har någon press på oss vara ett topplag utan att folk förväntar sig att vi ska ligga precis där under är bara bra. Vi kommer ligga där i vassen och vara med ändå, säger Krafth till Fotbollskanalen.

Emil Krafth spelade 28 matcher från start i förra årets allsvenska och på dessa matcher gjorde ett mål och en assist. Han behöver emellertid inte vänta länge till på sin nästa chans att jaga poäng då premiären borta mot Kalmar FF är alldeles runt hörnet.

Publicerad 2015-04-03 kl 14:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons