Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Förvånad om storklubbarna inte hör av sig till Henke snart"

Allsvenskan

Henke Larsson kommer bli stor även som tränare. Det tror i alla fall Helsingborgs målvaktstränare Daniel Andersson.
- Att Celtic flög hit med ett privatjet förra året för att övertala honom om att gå dit säger allt, menar HIF-kollegan.

Foto: SCANPIX

Henrik Larsson är bara i början av sin tränarkarriär. Men redan nu börjar han sätta sina avtryck även från en position vid sidan av planen. Förra året lyckades han mirakulöst rädda kvar Falkenberg i allsvenskan och nu har han tagit över Helsingborgs IF.

Där har han hjälp av bland annat Daniel Andersson, som agerar målvaktstränare och fick hoppa in mellan stolparna när Pär Hansson och Matthew Pyzdrowski skadade sig. Andersson tror mycket på "Henke" som tränare.

- Det är ganska uppenbart att han kommer att gå långt även som tränare. Jag skulle bli väldigt överraskad om han inte kontaktas av några av de stora klubbarna i Europa inom den närmaste framtiden, säger Daniel Andersson i en intervju med Sky Sports.

Annons

- När Henrik pratar står till och med ljuset stilla, och alla lyssnar. Han är väldigt tydlig med vad han vill. Han har den internationella erfarenheten och förståelsen för hur man hanterar pressen som kommer om man är tränare i en europeisk toppklubb.

Andersson berättar också om hur det gick till när Celtic försökte anställa Larsson förra sommaren.
- Celtic flög till Sverige med ett privatjet förra året för att övertala honom om att komma till Celtic. Jag tycker att det säger allt. Alla vet vad man tänker om honom i Celtic. De trycker ju till och med upp tröjor med texten "Gud" och nummer sju där, säger målvaktstränaren.

Henrik Larsson gästade fotbollskanalens podcast "Lundh" i november förra året. Då pratade "Henke" om hur nära det var att han gick till Celtic.
- Celtics ägare och ordförande var här. Det första jag gjorde var att förklara för Falkenberg att jag ville ha ett möte med Celtic, för jag har lärt mig att man alltid ska lyssna på vad folk ska säga – men till slut så valde jag att stanna kvar i Falkenberg, sa Larsson då.

Annons

Hur svårt var det att tacka nej till Celtic?
- Klart det var svårt, men allt handlar om tajming.

Publicerad 2015-04-19 kl 09:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto