Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Henrik Larsson inför lönetak: "Unga spelare tjänar för mycket"

Helsingborg

En av de första åtgärderna som nu Henrik Larsson infört för att få ordning är på Helsingborgs ekonomi är att införa ett lönetak för spelarna.
– Vi betalar inte de summor som Helsingborg gjort tidigare, säger han till Reuters.

Foto: Scanpix

Helsingborg har de senaste åren fått kämpa rejält för att få ihop sin ekonomi. Nu har man tagit in Henrik Larsson som manager och en tuff utmaning väntar för den gamla landslagsstjärnan. En av de första åtgärderna som Larsson nu infört i Helsingborg är ett lönetak för att sänka spelartruppens lönekostnader.

– Jag vill inte kommentera några summor, men vi betalar inte de summor som Helsingborg gjort tidigare. Har inget emot att spelare tjänar pengar, men det ska samtidigt visa att det går bra för klubben, säger Larsson till Reuters.

– Om det går bra för en klubb så får man högre inkomster, först då kan klubben dela med sig av det till spelarna. Men när det inte går enligt planen så måste du kolla på den finansiella sidan och se vad du kan göra för slags förändringar.

Annons

Henke rekommenderar unga spelare att se på hans egen karriär men även Zlatan Ibrahimovic när det gäller att utvecklas som spelare. Han menar att unga spelare idag tittar alldeles för mycket på vad de får i plånboken.

– Genomsnittslönen i Allsvenskan är alldeles för hög. De kommer inte att bli ekonomisk oberoende av att spela här. De tjänar bra pengar, men de måste förbi se de över att istället utvecklas och gå till bättre ligor där de även kan tjäna ännu mer pengar.

– Det finns spelare som inte bara ser kortsiktigt på hur mycket pengar de får utan ser mer långsiktigt. Därför har jag inte haft allt för svårt att locka bra spelare hit till Helsingborg.

Inför säsongen så har Henrik Larsson gjort fem värvningar till sitt nya lag. Anton Wede, Matthew Pyzdrowski, Lalawele Atakora, Astrit Ajdarevic och Mohamed Ramadan som alla har fått anpassa sig efter det införda lönetaket.

Annons
Publicerad 2015-03-26 kl 12:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto